PIZZA CU CARNATI PICANTI

mai 03, 2015


Ingrediente necesare pentru a prepara pizza cu carnati picanti

Pentru blatul de pizza veti avea nevoie de:
- 450-500gr faina
- 1 pliculet drojdie uscata (7gr)
- 250ml apa calduta ( nu fierbinte )
- 3 linguri ulei
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
Pentru sos:
- 4 lingurite pasta de tomate
- 1/2 lingurita oregano
- 1/2 lingurita boia de ardei iute
- sare dupa gust
Topping:
- 100gr carnati picanti (sau salam picant)
- 200gr cascaval



Din ingredientele de mai sus am obtinut doua tavi de pizza cu dimensiunea de 25/35cm. In ceea ce priveste carnatii, mie mi-au ajuns 70gr pentru ca erau gata feliati. Daca nu sunt feliati, veti avea nevoie de o cantitate ceva mai mare.

Mod de preparare pizza cu carnati picanti: 

Pentru a prepara blatul de pizza, am pus intr-un castron mai mare 250ml apa calduta, 1 lingurita sare, 1 lingurita zahar si 3 linguri de ulei peste care am adaugat faina cernuta si amestecata cu drojdie.
 Faina am adaugat-o treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Cand nu am mai putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana, direct in castron. L-am framantat pana cand a devenit elastic si nelipicios, l-am acoperit cu un prosop si l-am pus la caldura ca sa creasca timp de 45 de minute.




In acest timp eu am dat cascavalul pe razatoarea mare si am pregatit sosul. Am pus intr-o cana 4 lingurite pasta de tomate, 1/2 lingurita oregano, 1/2 lingurita boia iute si sare, am completat cu apa si am amestecat bine.
Dupa ce au trecut cele 45 de minute, am impartit aluatul in 2 parti egale. Am presarat faina pe suprafata de lucru, am luat o bucata de aluat si, cu ajutorul unui sucitor, am intins blatul pe dimensiunea tavii (25/35cm).




In continuare, am asezat blatul in tava, l-am intepat din loc in loc cu furculita si l-am uns cu jumatate din cantitatea de sos. Am presarat apoi cascaval ras si feliute de carnat si am pus tava in cuptorul incins pentru aproximativ 15 minute.
In timp ce prima tava era la cuptor, eu am pregatit-o pe cea de-a doua. O pizza delicioasa, picanta si usor de preparat!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

1 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...