OMLETA CU CEAPA VERDE

iunie 06, 2015


Dragii mei, stiu ca multora dintre voi le aduce aminte de copilarie o anumita prajitura. Mie, insa, imi aduce aminte de copilarie omleta cu ceapa verde.
La mine acasa mama este responsabila cu gatitul dar, de anumite preparate, printre care si omleta cu ceapa verde, se ocupa tatal meu. Si face o omleta senzationala!
Daca nu ati mancat pana acum omleta cu ceapa verde, va invit sa o testati. Este delicioasa, se prepara repede si este excelenta pentru micul dejun, dar si pentru pranz.



Ingrediente necesare pentru a prepara omleta cu ceapa verde:


- 4 oua
- 3-4 fire de ceapa verde (in functie de cat de mari sunt frunzele)
- 1 lingura de faina
- 4 linguri de lapte
- sare si piper dupa gust

Mod de preparare omleta cu ceapa verde:


De la ceapa folosim partea verde inchis si partea verde deschis iar partea alba o dam deoparte (o putem folosi in alte scopuri).




M-am ocupat mai intai de ceapa, adica am curatat-o, am spalat-o, am tocat-o si am lasat-o deoparte pana am pregatit si ouale. Am pus apoi intr-o farfurie adanca o lingura de faina, am adaugat laptele si am amestecat cu o furculita ca sa se omogenizeze. Peste acest amestec de faina si lapte am adaugat cele 4 oua, sare si piper si le-am batut bine cu furculita. Puteti folosi un tel daca va este mai usor.
In continuare, am pus intr-o tigaie antiaderenta cam o lingura de ulei, am pus-o pe foc si, cand s-a incins uleiul am adaugat ceapa avand grija sa o imprastii pe toata suprafata tigaii. Imediat am adaugat si ouale batute cu faina si lapte. Ceapa nu trebuie lasata sa se prajeasca singura pentru ca se va arde.




Am tinut omleta cu ceapa verde la foc mic pana a inceput sa se inchege apoi am intors-o pe partea cealalta. Omleta o puteti intoarce folosind o spatula sau o puteti rasturna pe o farfurie si apoi o asezati inapoi in tigaie astfel incat sa fie cu partea necoapta in jos.

Dupa ce s-a rumenit si pe cealalta parte am rasturnat-o pe o farfurie.
Omleta cu ceapa verde se serveste calda, la micul dejun sau cand aveti pofta. Este foarte buna cu putina branza rasa deasupra si cu legume proaspete.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...