TOCANITA DE CIUPERCI CU CARNE DE PORC - RETETA VIDEO

iunie 17, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara tocanita de ciuperci cu carne de porc:

- 800gr ciuperci champignon
- 500gr carne de porc (mai slaba)
- 2 cepe potrivite
- 3 catei de usturoi
- 3 linguri pasta de tomate
- 1-2 linguri de ulei
- 1 legatura de marar
- 2 pahare de apa
- sare si piper dupa gust 

Instrumente utile

Aragaz Arctic AGM5500F, 4 arzatoare, Gaz, Safety Plus, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, Alb



Tocanita de ciuperci cu carne de porc este o mancare de care pur si simplu nu te mai saturi. Se poate face si cu ciuperci congelate si, in loc de carne de porc, puteti folosi carne de pui sau curcan. Este o reteta simpla, rapida si delicioasa!




Va mai recomand:
- Ciulama de ciuperci
- Tocanita de ciuperci cu masline
- Tocanita cu pui si dovlecei
- Ciulama de pui
- Ostropel de pui

Instrumente utile


Mod de preparare tocanita de ciuperci cu carne de porc: 




Am taiat carnea de porc cubulete maricele pe care le-am pus la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei. Am lasat-o sa se rumeneasca pe ambele parti, am presarat-o cu putina sare si am lasat-o deoparte pentru moment.




In timp ce se prajea carnea eu am spalat ciupercile si le-am tocat ca sa fie pregatite cand le vine randul. Am tocat apoi ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie antiaderenta impreuna cu o lingura de ulei.
Cand a devenit usor transparenta am adaugat si ciupercile tocate. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana au lasat ciupercile apa apoi am adaugat si carnea de porc prajita.




Am lasat sa fiarba 3-4 minute apoi am adaugat 2 pahare de apa, 3 linguri pasta de tomate, usturoiul zdrobit, sare si piper.
Am amestecat bine si am mai tinut pe foc inca vreo 15 minute, cat sa scada putin sosul.
Dupa ce am oprit focul am adaugat si mararul tocat.
La asa tocanita gustoasa, merge niste paine proaspata de casa :).

Va recomand:
focaccia cu rosii si usturoi, 
focaccia cu cartofi si rozmarin
focaccia cu cascaval 
paine de casa cu cartofi
paine de casa fara framantare (paine neframantata)

Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Mie nu prea-mi plac tocănițele în general, dar asta, cu ciuperci, e preferata mea și de regulă o mănânc fără carne, însă este ușor de preparat și de adaptat, deci numai bună dacă ai un gurmand îndrăgostit de carne la masă. :D
    Super idee !

    Alexandra

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi place tocanita de ciuperci fara carne dar ai mei sunt carnivori si nu prea am de ales :).

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...