SALATA CU PUI SI NAUT

septembrie 24, 2016


Noua ne plac foarte mult salatele cu piept de pui si le fac alor mei destul de des, in diverse combinatii. De data aceasta m-am gandit sa le fac o salata cu pui si naut, si neaparat cu masline negre, pe care baietii le adora :).
Am facut o salata cu pui si naut super gustoasa, usor de preparat, rapida si satioasa, genul acela de salata care se poate servi la pranz sau la cina.
Pieptul de pui am ales sa-l rumenesc la tigaie, pentru ca este mai gustos, dar poate fi si fiert sau facut la gratar.



Pentru a prepara salata cu pui si naut am folosit naut conservat. Daca doriti sa folositi naut uscat, probabil ca nu va trebuie mai mult de 250gr pentru ca nautul absoarbe multa apa. Nautul uscat trebuie insa tinut la hidratat peste noapte inainte de a fi fiert si trebuie sa fiarba cam o ora... Se cam lungeste treaba :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu pui si naut:


- 500gr piept de pui
- 500gr naut din conserva (2 conserve de 400gr) sau 250gr naut uscat
- 150gr masline negre rondele
- 1 rosie mare
- 2 castraveti
- 1-2 ardei kapia
- 1 legatura de ceapa verde
- 1 legatura de patrunjel
- sare si piper dupa gust
- 2 linguri de ulei
- 2 linguri suc de lamaie sau otet (sau dupa gust)




Mod de preparare reteta salata cu pui si naut :


Dupa cum va spuneam, eu am folosit naut conservat, iar acest lucru mi-a usurat semnificativ munca. Daca doriti sa folositi naut uscat, aveti grija sa il cumparati din timp pentru ca trebuie neaparat sa-l tineti la hidratat peste noapte in apa rece. Chiar si asa, nautul trebuie sa fiarba cel putin o ora, cam ca fasolea :). Daca sunteti insa in criza de timp si doriti sa preparati un pranz sau o cina rapida, va recomand sa folositi cu incredere nautul conservat.
Inainte de a ma apuca insa de salata cu pui si naut, am pregatit pieptul de pui. L-am taiat bucati mai mari si l-am pus la prajit intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin ulei. L-am asezonat cu sare, piper si putin cimbru uscat si l-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce s-a rumenit frumos, am scos pieptul de pui pe o farfurie si l-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit complet pieptul de pui, am putut asambla salata cu pui si naut.
Am strecurat nautul conservat, l-am clatit cu apa rece si l-am pus intr-un bol. Am adaugat si maslinele rondele apoi ceapa verde taiata rondele. Nu exista o ordine anume pentru adaugarea legumelor la salata, criteriul meu a fost distanta fata de tocator.
Cei doi castraveti i-am tocat cubulete si i-am pus la salata. Am adaugat apoi ardeii kapia taiati fasii micute, apoi rosiile taiate cubulete.



Am taiat legumele mai mici ca sa rimeze ca dimensiune cu nautul, dar acest lucru nu este obligatoriu. Puteti taia legumele in forma si dimensiunea dorita.
Am adaugat si pieptul de pui taiat bucatele mici, am asezonat cu sare si piper, apoi am adaugat 2 linguri de ulei si 2 linguri de otet si am amestecat bine.
La sfarsit am adaugat si patrunjelul tocat si am mai amestecat putin.
Salata cu pui si naut este gata si se poate servi cu maaare pofta. Este foarte gustoasa si satioasa si v-o recomand cu drag :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...