CHIFTELE DE CARTOFI CU BRANZA

noiembrie 09, 2016


Dragii mei, stau cu gandul de cateva luni la aceste chiftele de cartofi cu branza dar nu am reusit pana acum sa le pun in practica. S-a intamplat insa ca le-am facut alor mei ceva mai mult piure de cartofi si ne-a ramas destul de mult. Ce puteam sa fac cu piureul ramas? In conditii normale l-as fi aruncat pentru ca dupa ce se raceste piureul de cartofi nu-l mai mananca nimeni. Mi-am adus aminte de chiftelele de cartofi cu branza si am pus la frigider piureul ramas pentru a-l transforma a doua zi in chiftelute delicioase :)



Chiftelele de cartofi cu branza ies super gustoase cu o branza telemea maturata, dar puteti folosi ce branza va place, conditia este sa nu fie prea apoasa. Puteti folosi mai multe tipuri de branza, inclusiv resturi de prin frigider.
Verdeata nu trebuie sa lipseasca din aceste chiftelute pentru ca le ofera un plus de gust si prospetime.
Chiftelele de cartofi cu branza se pot gati la cuptor, intr-o tava cu putin ulei, sau se pot praji in ulei incins, ca orice chiftele. Eu am optat pentru varianta la cuptor iar chiftelutele au iesit exceptionale. Daca doriti sa le prajiti in ulei puteti urmari reteta de chiftele de dovlecei cu branza.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chiftele de cartofi cu branza:

- 450gr piure de cartofi din ziua precedenta
- 3-4 linguri de faina
- 1-2 linguri de pesmet
- 200gr branza telemea
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 legatura de marar
- 1-2 linguri de ulei
- sare si piper dupa gust
Mai aveti nevoie de ulei pentru uns tava si pesmet pentru modelat chiftelele.



Mod de preparare reteta chiftele de cartofi cu branza:

Piureul de cartofi este important sa fie din ziua precedenta pentru ca se mai intareste. Daca nu aveti, folositi cartofi fierti in coaja pe care ii pisati ca pentru piure.
Eu aveam piureul pragatit si am continuat cu celelalte ingrediente.
Am tocat ceapa marunt si am pus-o la calit intr-o tigaie cu putin ulei (1-2 linguri). Am tinut-o pe foc, amestecand din cand in cand, pana a devenit usor transparenta, apoi am luat-o de pe foc si am lasat-o sa se racoreasca.
Am pus intr-un bol incapator piureul de cartofi si branza data pe razatoarea mare, am amestecat bine si am gustat ca sa pot potrivi de sare si piper.
Am adaugat apoi ceapa calita si racorita, cele 2 oua si mararul tocat si am amestecat bine.
Aceasta compozitie este destul de moale in acest moment. Pentru a obtine o compozitie modelabila, am adaugat 4 linguri de faina si 2 linguri de pesmet.
Cantitatea de faina si pesmet necesara poate sa difere destul de mult si este bine s adaugati cate o lingura pana ajungeti la consistenta dorita.



Compozitia pentru chiftelele de cartofi cu branza trebuie sa ramana relativ moale dar sa putem forma chiftelele.
Dupa ce am pragatit compozitia, am luat cate o lingura si am pus in farfuria cu pesmet. Compozitia este destul de moale si lipicioasa si nu are rost sa o modelam inainte. Se modeleaza insa foarte usor, intre palme, dupa ce a fost tavalita prin pesmet.
Chiftelele de cartofi cu branza astfel modelate le-am asezat intr-o tava unsa bine cu ulei (cam 1-2 linguri, in functie de dimensiunea tavii).
Am pus apoi tava cu chiftele in cuptorul preincalzit (180º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25-30 de minute. La jumatatea timpului de coacere am scos chiftelele din cuptor si le-am intors pe partea cealalta.
Chiftelele de dovlecei cu branza sunt super gustoase calde dar si reci, le puteti servi ca aperitiv sau ca gustare dar si ca fel principal alaturi de o salata. Le puteti servi, spre exemplu, alaturi de o salata de telina cu morcovi, mar si dressing de iaurt. Sunt foarte bune si simple, si cu sos. Desi au fost facute la cuptor, au iesit foarte gustoase si cu o crusta usor crocanta, de parca ar fi fost prajite :).
Spor la gaiti si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Arata foarte bine si cred k sunt delicioase! O sa le incerc, cu siguranta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Chiftelele de cartofi cu branza sunt delicioase si merita incercate :)

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...