BRIOSE CU BANANE SI FULGI DE OVAZ (RETETA VIDEO)

octombrie 23, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, v-am pregatit o reteta de briose cu banane si fulgi de ovaz pe care trebuie neaparat sa o salvati! Aceste briose sunt super delicioase dar sunt si sanatoase pentru ca nu contin zahar si nici grasimi. In plus, sunt si foarte usor de preparat cu ingrediente ieftine si la-ndemana.
Aceste briose cu banane si fulgi de ovaz sunt foarte bune pentru copii dar si pentru adulti, mai ales daca sunteti la dieta si aveti pofta de ceva dulce. Mie mi se intampla in fiecare zi :). Si chiar daca nu sunteti la dieta este bine sa mai faceti cate o pauza de la zahar pentru ca nu ne face bine.
Pentru a prepara aceste delicioase briose trebuie neaparat sa folositi banane foarte bine coapte, din acelea care au pete maro. Aceste banane sunt mai dulci. Tot pentru gustul dulce eu am adaugat si stafide in compozitia pentru briose. Daca nu va plac stafidele puteti sa adaugati alte fructe uscate cum ar fi curmalele sau caisele uscate sau puteti adauga putina miere.



Aceasta reteta de briose cu banane si fulgi de ovaz se poate ajusta dupa preferinte. Daca doriti, puteti sa mai adaugati nuci, alune sau cacao. Va recomand sa nu renuntati la scortisoara pentru ca merge perfect cu bananele.
Fulgii de ovaz nu se folosesc ca atare ci se pun in blender si se mixeaza pana ajung ca un fel de faina. Mie imi place insa textura fulgilor de ovaz si presar cativa pe briose inainte de a le pune la cuptor.
Aluatul pentru briosele cu banane si fulgi de ovaz estre foarte usor de preparat: trebuie sa amestecati toate ingredientele (cu mixerul sau cu un tel).
Compozitia se toarna apoi in tava de briose unsa cu putin ulei. Nu va recomand hartia de briose pentru ca se lipeste. Eu am incercat si cu hartie si fara si va pot spune ca briosele ies fara probleme din tava unsa cu putin ulei dar sunt foarte greu de dezlipit de hartia pentru briose. Puteti insa folosi hartie de copt pe care o taiati patratele si o puneti in tava de briose.
Puteti servi aceste delicioase briose cu banane si fulgi de ovaz la cafeaua de dimineata sau alaturi de un pahar cu lapte ori suc de fructe. Sunt minunate si ca desert sau pentru pachetelul celor mici.
Noua ne-au placut foarte mult aceste briose cu banane si fulgi de ovaz si vi le recomand cu drag.

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta briose cu banane si fulgi de ovaz (12 bucati):


- 160 gr fulgi de ovaz
- 2 banane foarte coapte (cu pete maro) - aproximativ 400gr cantarite cu coaja
- 2 oua mari
- 240 ml iaurt
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 60 gr stafide
- 1/2 lingurita scortisoara



Mai aveti nevoie de tava pentru briose


Mod de preparare reteta briose cu banane si fulgi de ovaz

RETETA VIDEO (CC - SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA)


Am pus fulgii de ovaz in blender si am mixat pana au devenit asemanatori cu faina.
Am mutat fulgii macinati intr-un bol, am adaugat un praf de sare, praf de copt, bicarbonat si scortisoara si am amestecat bine. Am pus bolul deoparte.
Am pus apoi bananele in blender si am mixat. Le-am pus deoparte.
Am pus ouale intr-un bol incapator si am mixat pana s-a format spuma. Am adaugat esenta de vanilie, iaurtul si bananele. Am mixat pentru omogenizare.



Am adaugat fulgii de ovaz macinati si am amestecat.
La sfarsit am adaugat si stafidele si am amestecat pentru a le incorpora in aluat.
Aluatul astfel preparat l-am asezat cu lingura in tava pentru briose unsa cu putin ulei. Am presarat deasupra cativa fulgi de ovaz.
Am pus briosele cu banane si fulgi de ovaz in cuptorul preicalzit (190º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20-25 de minute.
Dupa ce am scos briosele din cuptor le-am lasat sa stea in tava cateva minute apoi le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Parca sunt mai bune reci decat calde :)
Serviti aceste delicioase briose cu banane si fulgi de ovaz la micul dejun, ca desert sau ca gustare.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Mihaela Rucarean6 mai 2022 la 10:33

    Mi-nu-na-te!
    Am adaugat in plus cacao,nuca si migdale.Intradevar Absolut Delicios!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-au placut briosele cu banane si fulgi de ovaz! Sigur au fost foarte gustoase cu adaos de cacao, nuca si migdale!

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...