PRAJITURA CU PIERSICI SI FRISCA (RETETA VIDEO)

august 04, 2019


Pentru ca este vara si pentru ca stiu ca va plac prajiturile cu fructe, v-am pregatit o prajitura cu piersici si frisca pe cat de buna, pe atat de usor de preparat. O veti indragi cu siguranta!
Aceasta prajitura cu piersici si frisca este usoara, pufoasa si aromata, perfecta pentru o zi de vara! Este si foarte usor de preparat cu ingrediente putine si la-ndemana.
Blatul este din pandispan usor si pufos, cea mai buna alegere cand vine vorba de prajituri cu fructe.
Daca nu aveti experienta cu prepararea pandispanului, gasiti mai jos cateva reguli de baza pentru un pandispan pufos si usor ca fulgul:
Atunci cand preparati pandispanul ingredientele trebuie sa fie proaspete si preferabil la temperatura camerei. Este foarte important sa cantariti ingredientele. Formula magica a pandispanului este urmatoarea: cantitatea de faina + cantitatea de zahar = greutatea oualor. Daca puneti prea multa faina pandispanul va iesi prea tare si indesat.



In ceea ce priveste modul de preparare, este esential sa mixati foarte bine albusurile. Din experienta va spun ca nu conteaza prea mult temperatura oualor si nici daca ati scapat in albusuri putin galbenus. Este insa extrem de important ca vasul in care puneti albusurile si mixerul sa fie foarte curate. Daca sunt urme de grasime (unt, ulei) nu se mai intaresc orice le-ati face.



In ceea ce priveste fructele, eu am ales piersicile pentru ca sunt fructele noastre preferate. Puteti folosi insa orice alte fructe va sunt pe plac: visine, cirese, caise, capsune, prune etc. Pe timp de iarna, cand nu avem prea multe optiuni, putem folosi fructe congelate sau din compot.
Puteti servi aceasta delicioasa prajitura cu piersici pudrata cu zahar dar este muuuult mai buna cu frisca si bucatele de fructe proaspete deasupra ;)
Va recomand cu drag aceasta prajitura cu piersici si frisca. Este minunata!

Va mai recomand:
- Prajitura cu visine
- Tort Musuroi de cartita
- Chec din albusuri cu mere si stafide
- Prajitura ecler la tava
- Galuste cu prune


Ingrediente necesare pentru a prepara prajitura cu piersici si frisca (Pentru o tava cu diametrul de 22 cm)


- 4 oua
- 100 gr zahr tos
- 100 gr faina cernuta
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 3 piersici
- 200 ml frisca lichida + 2-3 linguri zahar pudra

Topping:
- 1 piersica taiata bucatele

Instrumente utile
Cuptor electric Albatros A45B2, 1800 W, Timer, 45 litri, Negru



Mod de preparare prajitura cu piersici si frisca


Reteta video (CC - subtitrare in limba romana):


Am pregatit mai intai tava: am asternut hartie de copt doar pe fundul tavii iar peretii i-am uns cu unt.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am pus albusurile intr-un bol si am adaugat un praf de sare. Am mixat la viteza mare pana am obtinut o spuma ferma.
Am adaugat apoi zaharul, in 2 etape, si am continuat si mixez pana s-a dizolvat complet. Pentru a verifica daca s-a dizolvat zaharul luati putin spuma intre degete si vedeti daca se mai simte. Trebuie sa obtineti o bezea ferma si lucioasa.
Am adaugat apoi galbenusurile, unul cate unul, si am mixat scurt dupa fiecare. Am adaugat si esenta de vanilie.
Am adaugat apoi faina, treptat, si am incorporat-o usor cu o spatula (nu cu mixerul!).
Aluatul astfel preparat l-am turnat in tava si l-am nivelat cu o spatula. Am asezat deasupra felii de piersica.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (170ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 25-30 de minute (sau pana cand trece testul cu scobitoarea).



Dupa ce am scos prajitura cu piersici din cuptor am lasat-o sa se raceasca complet pe un gratar.
Intre timp am pregatit frisca: am mixat frisca lichida cu 3 linguri de zahar pudra pana a devenit pufoasa.
Am asezat prajitura cu piersici pe un platou si am ornat-o cu frisca. Am decorat cu bucatele de piersici.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta prajitura cu piersici si frisca! :)


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...