CUM PUTEM REDUCE FACTURA DE INCALZIRE IN SEZONUL RECE

octombrie 16, 2020

 


Acest articol contine linkuri de afiliere

Odata cu venirea frigului, incepem sa ne intrebam cum putem reduce factura de incalzire pe timpul iernii. Cum facturile cresc de la an la an, este firesc sa incercam sa reducem costurile cu incalzirea. Primul pas ar fi sa mentinem caldura in locuinta si sa reducem pierderile.
Pentru a mentine o temperatura constanta in locuinta pe timpul iernii, cea mai eficienta solutie este sa izolaţi termic pereţii, acoperişul şi ferestrele. In acest fel se poate obtine o reducere cu până la 50% a costurilor de încălzire. Daca tinem cont ca factura de incalzire este in jur de cateva sute de lei lunar, eu zic ca este o economie considerabila iar investitia merita pe deplin.


O varianta mai rapida si mai ieftina ar fi Rulouri exterioare pentru ferestre pentru reducerea facturii la incalzire cu 10%.
Daca aveti ferestre cu tamplarie de lemn si sticla simpla pierderile de căldură pot reprezenta in jur de 30% din totalul pierderilor de căldură în sezonul rece. In aceasta situatie puteti folosi garnituri de etansare autoadezive (tip purfix)



Daca aveti o centrala de apartament, este indicat sa puneti un termostat. In acest fel veti putea regla temperatura din locuinta dupa preferinta si veti putea reduce facturile cu pana la 25%. Tineti cont ca peste temperatura de 19 °C, fiecare grad în plus poate să însemne o creştere a facturii cu circa 8%.
Un lucru pe care nu toata lumea il stie: atunci cand vreti sa aerisiti este mai eficient sa deschideti larg ferestrele pentru o perioada scurta de timp decat sa tineti geamul intredeschis o perioada mai lunga de timp.



De asemenea, este foarte important sa va asigurati ca radiatoarele sau caloriferele nu sunt acoperite de perdele sau draperii
Daca folositi pentru incalzire un calorifer electric, alegeti un calorifer electric cu termostat.
Foarte important este si sa faceti o revizie periodica pentru aparatele de incalzire pe care le folositi pe timpul iernii. Va veti asigura astfel ca aceste aparate vor functiona optim pe timpul iernii, cu un consum minim de gaze sau energie electrica.
Si daca va simtiti infrigurati, va recomand o supa calda 😀. Gasiti aici colectie mea de supe si ciorbe.

Sper ca v-au fost de folos aceste informatii!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...