PIERSICI UMPLUTE CU CREMA DE CACAO - RETETA VIDEO

martie 16, 2021



Piersicile umplute cu crema de cacao sunt fragede, super delicioase si aspectuoase, au si o stralucire deosebita, pe scurt, sunt perfecte pentru orice masa festiva. In plus, sunt destul de economice!
Fiecare piersicuta este formata din cate doua fursecuri scobite, umplute cu crema de cacao si lipite intre ele. Piersica astfel formata se insiropeaza cu un sirop colorat si se da prin zahar tos pentru stralucire.. E ceva de munca la aceste fursecuri de casa, dar merita!

De ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara fursecurile piersici

Pentru a prepara aceste delicioase fursecuri, nu aveți nevoie de prea multe ingrediente. Este vorba de ingrediente pe care le aveți mai tot timpul in casă, precum: faina, zahar, ulei, unt, oua, cacao, praf de copt, esențe, puțin lapte și colorat alimentar.
Daca cele mai multe rețete de fursecuri conțin unt, de data aceasta va recomand sa folosiți ulei pentru prepararea aluatului. Fursecurile cu unt sunt mai fragede, e adevărat, dar există riscul să nu își păstreze forma la copt. In timpul coacerii untul din compoziție se topește și fursecurile se întind puțin. Folosind însă ulei, fursecurile își păstrează forma perfect. Piersicile vor fi umplute cu cremă și însiropate și vor fi super fragede și delicioase.
In ceea ce privește colorantul, eu am folosit un tub de colorant roșu și o sticluță de colorant galben (nu le-am găsit la fel). Cu toate acestea, culorile au ieșit destul de șterse. Eu nu prea agreez coloranții și nu am dorit să folosesc mai mult dar, dacă doriți culori mai aprinse, veți avea nevoie de mai mult colorant.


Mai multe rețete de fursecuri

Islere cu ciocolată
Fursecuri cu stafide
Fursecuri cu Nutella
Fursecuri cu inimioare de ciocolată
Fursecuri spirala in 2 culori

Cum se păstrează fursecurile piersici

Fursecurile scobite se pot pastra in recipiente închise cel mult o lună. Piersicile umplute se pot pastra la frigider, in cutii închise, aproximativ o săptămână.
Va recomand cu drag această rețetă de piersici umplute cu cremă de cacao!


Mai multe rețete de prăjituri festive

Prajitura Craiasa Zapazii
Prajitura Fanta
Prajitura Alba ca Zapada
Prajitura Ecler la tava
Tort Trio de ciocolata (Tort cu 3 feluri de ciocolata)

Ingrediente (aproximativ 20 piersici umplute)

Pentru coji:
- 400 gr faina
- 150 gr zahar
- 100 ml ulei
- 2 oua
- esenta de vanilie
- 1/2 lingurita praf de copt
- un praf de sare


Pentru crema:
- 120 gr unt
- 120 gr zahar pudra
- 25 gr cacao
- 2 linguri de lapte
- esenta de rom
- miezul fursecurilor


Sirop
- 200 ml lapte
- 120 gr zahar
- esenta de vanilie
- colorant alimentar (eu am folosit un tub de colorant rosu si o sticluta de colorant galben)


Pentru decor: zahar tos

Cum masuram ingredientele fara cantar?

Instrumente utile:

Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri


Mod preparare Fursecuri Piersici umplute


Prepararea fursecurilor
Mai intai am amestecat faina cu praf de copt si un praf de sare. Am pus deoparte.
Am pus zaharul si ouale intr-un bol si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat apoi esenta de vanilie si uleiul si am mixat. Am adaugat si faina, treptat, si am mixat pentru a o incorpora. Aluatul este foarte dens si mai spre sfarsit am amestecat aluatul cu o lingura de lemn.

Cum se modeleaza fursecurile piersici

Din aluatul astfel preparat am modelat bilute cam cat o nuca (aproximativ 18-20 gr fiecare). Bilutele de aluat trebuie sa fie de aceeasi marime. Nu am stat sa canteresc fiecare biluta in parte, dar am cantarit-o pe prima si am pastrat-o drept model. Va recomand sa le faceti de 18 gr pentru ca am observat ca cele mai mici crapa mai putin la cuptor.

Coacere fursecuri

Dupa ce am modelat fursecurile, le-am asezat in tava si le-am apasat usor cu degetul pentru a le aplatiza. Am pus tafa in cuptorul preincalzit (180 C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-20 de minute (timpul de coacere difera in functie de cat de mari faceti fursecurile). Trebuie tinute la cuptor doar cat sa prinda culoare pe margini, altfel se vor intari prea mult.
Dupa ce am scos fursecurile din cuptor le-am acoperit cu un prosop si le-am lasat sa se racoreasca putin. Nu este indicat sa le lasati sa se raceasca complet pentru ca se vor intari si vor fi mai greu de scobit. Eu le-am lasat sa se raceasca pana au fost gata toate fursecurile.

Cum se scobesc fursecurile piersici

Am luat cate un fursec si, cu ajutorul unui cutit ascutit am decupat un capacel pe fundul fursecului. Le-am scobit apoi cu o lingurita in interior, pentru a face loc pentru crema. Miezul fursecurilor se pastreaza pentru ca se foloseste la crema.

Prepararea cremei

Am pus untul moale intr-un bol si am mixat pana a devenit cremos. Am adaugat apoi zaharul pudra si am mixat. Am adaugat si cacaoa si am mixat pentru omogenizare. Am mai adaugat esenta de rom si 2 linguri de lapte. La sfarsit am adaugat miezul fursecurilor si am mixat. Daca vi se pare crema prea densa, puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de lapte.

Umplerea fursecurilor

Am luat cate un fursec scobit si l-am umplut cu crema apoi le-am lipit doua cate doua. Am pus fursecurile la frigider cat timp am preparat siropul.

Prepararea siropului

Am pus laptele si zaharul intr-un ibric. Am pus apoi ibricul pe aragaz si am tinut la foc mic, amestecand din cand in cand, pana s-a topit zaharul. Am luat ibricul de pe foc, am adaugat esenta de vanilie si am lasat siropul sa se racoreasca.
Dupa ce s-a racorit siropul, l-am impartit in doua boluri. Intr-un bol am pus colorant alimentar galben si in celalalt colorant alimentar rosu. Adaugati colorant pana ajungeti la culoarea dorita (luati un fursec si il inmuiati in sirop pentu a vedea culoarea). Dupa cum va spuneam, eu am folosit un tub de colorant rosu si o sticluta de colorant galben.

Cum se decoreaza fursecurile piersici

Am luat cate o piersicuta si am inmuiat-o mai intai in siropul galben, cam jumatate, iar cealalta jumatate am inmuiat-o in siropul rosu. Am pus apoi fursecurile pe o farfurie ca sa scape excesul de sirop. Dupa ce s-au zvantat putin, am dat fursecurile prin zahar tos.
Piersicile umplute cu crema de cacao se pastreaza la frigider.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...