Ciorba de pui a la grec, reteta autentica (Kotosoupa Avgolemono)

octombrie 21, 2021



Dragilor, dacă vă place ciorba de pui a la grec, va recomand și această rețetă grecească autentică, kotosoupa avgolemono. Este o ciorbita densă, cremoasa și foarte gustoasă! In plus, este foarte ușor de preparat!
Această ciorbă de pui grecească este deosebită datorită sosului avgolemono, un sos delicios preparat din ouă și suc de lămâie 🍋


Mai multe rețete de supe și ciorbe

Ciorba de pui a la grec
Ciorba rădăuțeană
Supa de roșii cu găluște
Gulas unguresc - reteta traditionala
Ciorba cu perisoare


Primul pas este sa fierbem puiul și câteva legume, pentru gust. După ce a fiert carnea, se strecoară. Apoi, supa rămasă se pune la fiert și se adaugă orezul. Cand orezul este fiert, se ia oala de pe foc, ca sa nu fie prea fierbinte, și se prepară și sosul.


Cum se prepară sosul avgolemono


Ouăle, la temperatura camerei, se bat cu sucul de lămâie. Peste această compoziție se toarnă câteva polonice de supă fierbinte, dar nu clocotită, apoi se toarnă totul în oală. Supa fiind fierbinte, ouale se vor gati si nu este nevoie să puneți iar la fiert.
Carnea de pui se poate pune in oală sau direct in boluri.
Ciorba de pui grecească (kotosoupa avgolemono) este minunată cu pâine proaspătă de casă! Vă recomand cu drag această rețetă simplă și gustoasă!


Ingrediente

- 1 pui (1-1.2 kg)
- 150-200 gr orez
- 1.2-1.5 L apa
- 1 ceapa
- 1-2 morcovi
- cateva boabe de piper
- 1 - 2 frunze de dafin
- 1 felie de telina
- sare dupa gust

Pentru sosul Avgolemono
- 2-3 oua
- sucul de la 1 lamaie

Pentru garnisit
- piper proaspat macinat
- patrunjel sau marar proaspat tocat

Mod de preparare Ciorba de pui grecească (Kotosoupa avgolemono)

Am inceput cu puiul.
L-am clatit, am indepartat pielea si l-am portionat. Am pus apoi bucatile de pui intr-o oala incapatoare, am adaugat ceapa, morcovii, telina, piperul si frunzele de dafin. Peste toate aceste ingredinete am turnat apa si am asezonat cu sare. Am acoperit oala cu capac si am pus la fiert, la foc potrivit. Am lasat sa fiarba pana cand carnea s-a fragezit si s-a desprins usor de pe oase.
Spuma formata in timpul fierberii o indepartati.
Dupa ce a fiert puiul l-am mutat intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se racoreasca. Am curatat apoi carnea de pe oase si am taiat-o bucati potrivite. Am pus-o deoparte.
Am strecurat supa ramasa intr-o oala. Am adaugat orezul si am pus la fiert cat sa se gateasca orezul.


  Am oprit focul la supa si imediat am pregatit sosul Avgolemono.



Cum se prapara sosul Avgolemono pentru ciorba de pui a la grec

Am pus ouale intr-un bol si le-am batut usor. Am adaugat sucul de lamaie si am amestecat. Am adaugat apoi cate un polonic de supa, treptat, amestecand constant. E nevoie de 3 polonice de supa, adaugate treptat, pentru a incalzi sosul.
Sosul astfel preparat l-am turnat in oala cu supa fierbinte, am acoperit cu capac si am lasat sa stea aproximativ 5 minute, timp necesar pentru prepararea termica a oualor.


Dupa ce trec aceste 5 minute, ciorba greceasca este gata si o puteti pune in boluri. Adaugati in fiecare bol bucatele de pui si garnisiti cu piper proaspat macinat si patrunjel proaspat.
Ciorba de pui a la grec se serveste calda. Este minunata cu paine proaspata de casa!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...