TACOS LA TAVA (RETETA VIDEO)

ianuarie 03, 2023



Tacos la tava reprezinta una dintre acele retete deosebit de savuroase dar, in acelasi timp, simple si rapide, usor de preparat chiar si seara cand ne intoarcem de la serviciu. Tacos la tava este un fel de tocanita din carne tocata si legume asezata pe un strat de tortillas (sau lipii) si garnisita cu un strat generos de cascaval ras. Este o mancare gustoasa si satioasa, potrivita atat pentru pranz cat si pentru cina.


Pentru a prepara aceasta reteta, va recomand sa folositi tortilla de porumb. Daca nu gasiti, puteti folosi si lipii obisnuite, pe care le gasiti cam in orice magazin.
Cat priveste carnea, cea mai potrivita ar fi carnea de vita, mai slaba. La fel de bine puteti folosi carne tocata de pui sau de curcan. La noi, insa, de baza este porcul, asa ca am preparat acest delicios tacos la tava cu carne de porc aleasa cu grija si tocata acasa. Nu va recomad carnea tocata ambalata, contine prea multa grasime.



Noua ne-a placut tare mult aceasta reteta si am inclus-o in catagoria celor pe care le prepar cu regularitate. Stiu ca n-am cum sa dau gres cu o portie generoasa de tacos la tava servita cu smantana si, eventual, niste doritos de casa.


Va mai recomand:


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta Tacos la tava (am folosit o tava de 25/35 cm):

- 4 lipii
- 1 kg carne tocata
- 2-3 linguri de ulei plus puțin ulei pentru uns tava
- 1-2 cepe
- 1 ardei gras rosu
- 1 conserva fasole rosie
- 1 conserva porumb
- 1 conserva rosii cubulete
- 2-3 linguri pasta de tomate
- 1 legatura de patrunjel
- sare, piper, paprika, oregano uscat dupa gust
- 200-300 gr cascaval

Instrumente utile:

Mod preparare reteta tacos la tava


Am tocat ceapa cubulețe și am pus-o la calit într-o tigaie încăpătoare cu 2-3 linguri de ulei. Am pus tigaia pe aragaz și am ținut la foc potrivit, amestecând ocazional, până când ceapa a devenit translucidă.
Am adaugat apoi ardeiul gras taiat fasii micute si am tinut in continuare la foc potrivit pana s-a fragezit.
In continuare, am adaugat carnea tocata, am asezonat cu sare, piper, paprika si oregano si am amestecat bine. Am tinut in continuare la foc potrivit, amestecand ocazional, pana cand carnea si-a schimbat culoarea.
Am adaugat apoi rosiile cubulete si pasta de tomate si am amestecat. Tot acum am adaugat fasolea rosie si porumbul.
Am lasat sa fiarba, la foc mic, pana a scazut sosul format. Am oprit focul si am adaugat patrunjelul tocat.

Mod asamblare Tacos la tava

Am uns tava cu putin ulei apoi am asezat lipiile in tava. Peste lipii am distripuit uniform compozitia de carne iar deasupra am presarat cascaval ras.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit pana s-a topit cascavalul. Puteti tine la cuptor si putin mai mult, pana cand cascavalul se rumeneste usor.
Acest tacos la tava este deosebit de gutos servit cu smantana si lipii sau doritos. 


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...