SALATA CU CUSCUS (COUS COUS)

aprilie 08, 2017


Dragii mei, salata aceasta cu cuscus este cam cea mai buna salata pe care am mancat-o in ultimul timp. Este foarte gustoasa, satioasa si, in plus, usor de preparat. Puteti adapta salata dupa gust, adaugand legumele preferate, piept de pui fript sau fiert, peste, branza sau ce altceva va este pe plac.
Daca nu stiti ce este cuscusul va spun eu: sunt de fapt niste paste foarte mici, ca niste bobite. Ai mei au spus ca le dau mancare de pasari :)



Cand preparati cuscusul va recomand sa cititi si instructiunile de pe ambalaj. Exista diverse tipuri si diverse dimensiuni de cuscus si evident ca timpul de gatire difera. Eu am folosit un cuscus cu bobite maricele.
Cuscusul sa stiti ca este muuult mai gustos daca il prajiti inainte de a-l fierbe. Nu trebuie prajit mult, doar cat sa isi schimbe putin culoarea. Se stinge apoi cu apa fierbinte si se mai fierbe timp de 8-10 minute (sau conform instructiunilor de pe ambalaj).
Dupa ce preparati cuscusul trebuie sa il lasati sa se raceasca complet inainte de a prepara salata.
Noua ne-a placut foarte mult aceasta salata cu cuscus si v-o recomand cu drag. O veti indragi cu siguranta.
Puteti servi salata cu cuscus ca garnitura, ca antreu sau chiar si ca fel principal pentru ca este foarte satioasa. O puteti prepara si in varianta de post, fara branza.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata cu cuscus (cous cous):


- 2 rosii
- 1 castravete mare
- 1 legatura ceapa verde
- 100gr masline rondele
- 200gr branza telemea sau feta
- suc de lamaie sau otet dupa gust
Pentru cuscus
- 250gr cuscus
- 30ml ulei
- 750ml apa fierbinte (sau conform instructiunilor de pe ambalaj)
- sare dupa gust



Mod de preparare reteta salata cu cuscus (cous cous)


Am pregatit mai intai cuscusul pentru ca trebuie lasat sa se raceasca complet inainte de a prepara salata. Am pus intr-o tigaie adanca 30ml ulei si cuscusul.
Am pus tigaia pe aragaz si am tinut la foc mic, amestecand din cand in cand, in jur de 3-4 minute (cat sa isi schimbe putin culoarea). Am turnat apoi 750ml apa fierbinte, am adaugat sare si am lasat sa fiarba pana a scazut apa. Am lasat cuscusul sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit cuscusul am continuat cu prepararea salatei.
Am taiat castravetele mai intai sferturi, pe lungime, apoi feliute. Am taiat ceapa verde rondele si am pus-o in bol, impreuna cu castravetele.



Rosiile le-am taiat cuburi, ca sa nu fie bucati prea mari, si le-am pus in bol. Am adaugat branza taiata cubulete si rondelele de masline.
La sfarsit am adaugat cuscusul racit si am amestecat bine. 
Am mai adaugat doar suc de lamaie si am mai amestecat putin. La salata mea nu a mai fost nevoie de sare pentru ca pusesem la cuscus iar branza si maslinele erau sarate. Nici ulei nu am mai adaugat pentru ca pusesem suficient la cuscus. Gustati salata si vedeti daca mai are nevoie de ceva.
Eu am pregatit salata cu cuscus pe post de garnitura pentru friptura. Ne-am saturat insa cu salata si am renuntat la friptura :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...