BUDINCA DE PASTE CU IAURT - RETETA VIDEO

noiembrie 24, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, mie imi place foarte mult placinta cu iaurt, dar am avut o perioada foarte aglomerata in care nu am avut timp nici sa respir. Este adevarat, placinta cu iaurt este foarte usor de preparat, dar nu aveam nici timp si nici rabdare sa asez foile in tava si sa le tot pensulez... Cam asta ar fi partea cea mai complicata la prepararea placintei cu iaurt :). Pofta era insa foarte mare si asa mi-a venit ideea salvatoare: sa fac o budinca de paste cu iaurt!
Budinca de paste cu iaurt este absolut delicioasa, foarte aromata, si chiar mai usor de preparat decat placinta cu iaurt. Fierbem pastele, le strecuram si le clatim cu apa rece ca sa se racoreasca, apoi le amestecam cu restul ingredientelor si dam la cuptor.


Daca doriti, puteti sa mai adaugati stafide sau alte fructe uscate. Eu am renuntat ca sa nu se mai chinuie cel mic sa le scoata :).
Dupa ce preparati budinca de paste cu iaurt trebuie sa o lasati sa se raceasca in tava ca sa o puteti taia. Sa nu cumva sa credeti ca noi am avut rabdare sa se raceasca... Merge taiata si cat este calda, se cam imprastie in farfurie, dar se poate manca cu lingura :)



In ceea ce priveste modul de servire, eu am presarat deasupra niste scortisoara si zahar pudra. Yummy! :) Merge insa si un sos de ciocolata sau de caramel, sau poate o dulceata de visine. Mie mi-a placut foarte mult budinca de paste cu iaurt cu scortisoara deasupra si va recomand aceasta combinatie.
Trebuie neaparat sa testati aceasta reteta de budinca de paste cu iaurt! Este incredibil de usor de preparat si basolut delicioasa si sunt sigura ca va deveni preferata voastra!


Nota: Daca va place branza de vaci, puteti inlocui iaurtul cu branza de vaci si veti obtine o delicioasa budinca de paste cu branza de vaci.

Ultima reteta video: Pasca fara blat


Va mai recomand:
- Papanasi fierti
- Budinca de iaurt
- Paste cu branza si sunca la cuptor
- Gris cu lapte
- Prajitura cu branza dulce fara blat



Ingrediente necesare pentru a prepara reteta budinca de paste cu iaurt (pentru o tava de 25/35cm)


- 500 gr paste scurte
- 8 oua
- 1 kg iaurt
- 300 gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Optional: 150 gr stafide

Mai aveti nevoie de:
- putin unt pentru uns tava
- pesmet pentru tapetat tava

Utile:


Mixer de mana Bosch MFQ36440, 450 W, 5 viteze + Turbo, Pasator, Vas gradat, Alb/Gri
Tava de copt Tefal Color Edition, manere, 27 x 37 cm
Cuptor Electric Star-Light CER-4818, 1800 W, 230 °C, 48 l, Convectie, Rotisor, Timer, Grill, Negru


Mod de preparare reteta budinca de paste cu iaurt



Am pus pastele la fiert in apa cu sare. Timpul de fierbere difera in functie de tipul de paste pe care il folositi, deci va trebui sa le verificati din cand in cand. Pastele trebuie sa fie usor al dente. Dupa ce au fiert pastele le-am strecurat si le-am clatit cu apa rece ca sa se racoreasca.
Cat timp au stat pastele la fiert am pregatit restul ingredientelor.
Am pus intr-un bol incapator zaharul, un praf de sare, esenta de vanilie si ouale. Am mixat pana s-a format spuma (se poate folosi si un tel). Am adaugat apoi iaurtul si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi pastele (fierte si scurse) si am amestecat bine.



Compozitia astfel preparat am turnat-o in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (170° C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30-45 de minute (sau pana cand se leaga compozitia in mijlocul tavii).


Am scos budinca de paste cu iaurt din cuptor si am lasat-o sa se racoreasca. Daca aveti rabdare si vreti sa se taie frumos, va trebui sa o lasati sa se raceasca complet.
Serviti budinca de paste cu iaurt cu scortisoara, cu sos de ciocolata, de caramel sau cu dulceata. Si simpla este absolut minunata!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

2 comentarii

  1. Arata apetisant! Am facut budinca de macaroane cu branza dar merita incercata si varianta cu iaurt

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...