CREMA DE CIOCOLATA PENTRU TORTURI SI PRAJITURI

aprilie 09, 2017



ENGLISH RECIPE HERE

Crema de ciocolata se numara printre prefeatele mele, alaturi de crema de vanilie si crema de caramel. Nu as putea sa spun care imi place mai mult. De multe ori le folosesc pe toate trei :).
Pentru crema de ciocolata exista nenumarate retete. Reteta mea preferata de crema de ciocolata are la baza crema de vanilie (creme patissiere) cu ceva mai putine galbenusuri. La reteta de baza puteti adauga cacao sau ciocolata. Pentru un gust intens de ciocolata eu pun si cacao si ciocolata. Preparata dupa aceasta reteta, crema de ciocolata este densa, catifelata si absolut delicioasa.



Crema de ciocolata preparata dupa aceasta reteta o puteti folosi la orice fel de torturi sau prajituri. O puteti folosi si pentru a umple cornuri sau o puteti servi simpla, ca pe o budinca.
Crema de ciocolata o puteti folosi ca atare sau o puteti amesteca cu unt.
Daca nu stiti la ce sa folositi aceasta crema de ciocolata, va recomand o prajitura cu foi si crema de ciocolata. Este minunata! :)
La ce am folosit eu aceasta crema de ciocolata? La clatite!!! Super bune, trebuie neaparat sa incercati si voi!
Daca doriti sa preparati un tort, gasiti reteta de blat de tort simplu aici.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta crema de ciocolata

Ingrediente pentru crema de ciocolata

- 500ml lapte
- 3 galbenusuri
- 50gr ciocolata neagra
- 25gr cacao
- 40gr faina
- 100gr zahar
- esenta de vanilie sau rom


Mod de preparare reteta crema de ciocolata


Am pus deoparte 4-5 linguri de lapte rece (din cantitatea initiala de 500ml) iar restul de lapte l-am pus la incalzit, cat sa devina fierbinte. Am pus intr-o craticioara zaharul si galbenusurile. Le-am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat laptele rece si am mixat putin pentru omogenizare.
Adaugam putin lapte rece ca sa fie mai usor sa incorporam faina si cacaoa.
Am adaugat apoi si faina si am mixat. Puteti folosi si un tel, cu aceleasi rezultate.
Am adaugat si cacaoa si am mixat pentru omogenizare.
Am turnat laptele fierbinte, in fir subtire, mixand in acelasi timp. Am mai adaugat ciocolata rupta bucatele apoi am pus compozitia pentru crema de ciocolata pe aragaz, la foc mic.
Nota: Crema de ciocolata se poate fierbe la bain-marie sau direct pe aragaz, la foc mic. Eu prefer sa o pun direct pe foc pentru ca se face mult mai repede. Trebuie insa amestecat continuu.
Am tinut crema de ciocolata pe foc, amestecand continuu ca sa nu se prinda, pana s-a ingrosat.



Crema de ciocolata este gata in momentul in care incepe sa bolboroseasca.
Am luat crema de ciocolata de pe foc si am adaugat si esenta de rom (sau vanilie, daca va place mai mult). Dupa preparare, crema de ciocolata se acopera cu folie alimentara, ca sa nu se formeze crusta. Folia se aseaza direct pe crema.
Dupa ce se raceste, puteti amesteca crema de ciocolata cu unt sau o puteti folosi ca atare.
Spor la gatit si prajiturit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
Voi la ce ati folosit aceasta delicioasa crema de ciocolata? Astept sa-mi spuneti in comentarii ce torturi sau prajituri minunate ati pregatit!

You Might Also Like

9 comentarii

  1. Vreau sa va întreb, pot face crema de ciocolata de astăzi și sa o folosesc marți pentru umplerea tortului?

    RăspundețiȘtergere
  2. Cea mai buna crema de ciocolata! Usor de preparat si poate fi folosita si la torturi si la prajituri. Eu ii pun si nuca

    RăspundețiȘtergere
  3. Am folosit aceasta crema si la clatite, merge foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte buna aceasta crema de ciocolata dar a avut multe cocoloase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se mai intampla... Ca sa scapati de cocoloase treceti crema prin sita imediat dupa preparare

      Ștergere
  5. Pur și simplu delicioasa:) Am făcut aceasta crema de multe ori,mai ales când făceam prăjitură cu foi și crema de ciocolata.Multumim de rețetă.O zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...