CELE MAI FRAGEDE CORNULETE CU GEM SI NUCA (RETETA VIDEO)

noiembrie 13, 2018


Dragii mei, v-am pregatit cele mai fragede cornulete cu gem si nuca, atat de fragede ca pur si simplu se topesc in gura, super delicioase si usor de preparat. Va recomand sa salvati reteta si va garantez ca aceste cornulete cu gem si nuca vor deveni preferatele voastre.
V-am mai spus cred ca mama nu prea facea prajituri, facea in schimb cornulete, in cantitati industriale, aproape saptamanal :). Noi nu ne-am plans, le-am mancat de fiecare data, dar la un moment dat cred ca s-a plictisit si acum a mai rarit productia de cornulete cu gem. Adica nu mai face saptamanal, ci la 2-3 saptamani :)
Cornuletele cu gem sunt un desert foarte popular pentru ca sunt usor de preparat, cu ingrediente putine si la-ndemana. Umplutura este de obicei gem si nuca pentru ca avem camara plina, dar poate fi si rahat. Eu va spun sincer ca la cate cornulete cu gem am mancat la viata mea, le prefer pe cele cu rahat. Gasiti pe blog si o reteta de cornulete fragede cu bors (de post) umplute cu rahat.




Aluatul nu contine agent de crestere (drojdie sau praf de copt). Nu este necesar pentru ca el creste datorita untului si galbenusurilor din compozitie. Trebuie sa aveti grija insa sa nu exagerati cu faina sau cu framantatul. Aluatul pentru cornulete trebuie sa fie destul de moale si usor lipicios imediat dupa preparare (se mai intareste la frigider).
Aluatul nu trebuie nici framantat prea mult pentru ca se vor intari cornuletele. Trebuie sa framantati doar cat sa incorporati toata faina. Daca vi ser pare ca aluatul este prea moale si lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (maxim 50 gr)
Ca sa fie mai usor de lucrat cu el, aluatul se tine la frigider circa 30 de minute - 1 ora pana se mai intareste untul din compozitie. Aceasta regula este valabila pentru toate aluaturile care contin o cantitate mare de unt.
Impartiti apoi aluatul in 4 bucati egale, intindeti fiecare bucata in forma de cerc, taiati triunghiuri, asezati umplutura, rulati si caoceti. Este foarte important ca imediat dupa ce scoateti curnuletele cu gem din cuptor sa le dati imediat prin zahar pudra. Daca se racesc nu se mai lipeste zaharul de ele.
Cornuletele sunt foarte moi si fragede in prima zi, a doua zi se mai intaresc putin. Va recomand sa le pastrati acoperite ca sa nu se usuce. Noua ne-au ramas pe-a doua zi pentru ca am facut si o prajitura cu gem si aluat razuit, altfel nu ramanea farama de cornulet :)
Trebuie neaparat sa incercati aceste cornulete fragede cu gem si nuca. Sunt minunate!
Din ingredientele de mai jos am obtinut 32 de cornulete fragede cu gem.



Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara cornulete fragede cu gem 


- 300-350gr faina
- 150gr smantana (fermentata)
- 200 gr unt 80% grasime (rece)
- 3 galbenusuri
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Umplutura:
- 250gr gem
- 100 gr nuca macinata

Decor: aproximativ 100 gr zahar pudra vanilat


Mod de preparare cornulete fragede cu gem

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)

Am pus faina intr-un bol incapator. Am adaugat un praf de sare si untul (rece) taiat cubulete. Am amestecat cu mana pana am obtinut o compozitie nisipoasa.
Am adaugat galbenusurile, esenta de vanilie si smantana si am amestecat cu mana.
Trebuie sa obtinem un aluat nu prea tare si usor lipicios. Daca vi se pare ca aluatul este prea moale si prea lipicios puteti sa mai adaugati putina faina (inca vreo 50 gr). Tineti cont ca aluatul se mai intareste la frigider.
Am acoperit aluatul cu folie alimentara si l-am pus la frigider timp de 30 de minute - 1 ora.
Intre timp am pregatit umplutura pentru cornuletele fragede cu gem: am amestecat intr-un bol gemul si nuca macinata.
Am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 4 bucati egale.
Am luat o bucatica de aluat si am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina.



Am intins aluatul in forma de cerc cu diametrul de 24 cm. Presarati faina de cate ori este nevoie.
Am taiat cercul de aluat in 8 triunghiuri apoi am asezat cate o lingurita (nu foarte plina) de umplutura la baza fiecarui triunghi.
Am rulat apoi triunghiurile de aluat de la baza spre varf.
Se repeta cu celelalte bucatele de uluat.
Cornuletele astfel formate le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Am pus tava in cuptorul preincalzit (170 °C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15 minute.
Imediat dupa ce am scos cornuletele cu gem din cuptor le-am tavalit prin zahar pudra vanilat.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...