DULCEATA DE VISINE

iunie 23, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Dulceata de visine este preferata mea, inca din copilarie. Mama obisnuia sa faca dulceata de visine in cantitati industriale. Mai facea si gem de prune sau de caise, dar dulceata de visine era de baza. Primeam foarte multe visine de la tara si tata nu reusea sa le faca visinata chiar pe toate :)
Reteta de dulceata de visine este una extrem de simpla, se prepara cu doar doua ingrediente: visine (cantarite fara samburi) si zahar, in cantitati egale.
Visinele se tin cu zahar, peste noapte, ca sa lase suc. In acest fel, cand fierbeti dulceata de visine nu mai exista riscul sa ardeti zaharul.



Dupa preparere, dulceata de visine se pune in borcane sterilizate.
Eu am folosit aceasta dulceata de visine pentru papanasi. Este minunata insa si pentru clatite, pentru gogosi sau gris cu lapte. Este foarte buna si la micul dejun, intinsa pe paine, alaturi de o cana cu lapte sau ceai.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta dulceata de visine:

- visine, cantarite fara samburi
- si zahar, in cantitati egale
Ex: dintr-un kg de visine obtineti cam 850gr visine fara samburi. Veti folosi 850gr zahar.
Mai aveti nevoie de borcane sterilizate.



Mod de preparare dulceata de visine:


Am spalat visinele si le-am curatat de samburi. Aceasta este partea cea mai migaloasa a acestei retete, restul merge snur :)
Dupa ce am curatat visinele le-am cantarit si le-am asezat intr-un bol. Am cantarit si zaharul, in aceeasi cantitate cu visinele curatate, l-am pus peste visine si am amestecat. 
Am lasat visinele cu zahar sa stea peste noapte, timp in care visinele lasa suc.
Nu este absolut obligatoriu sa tineti visinele cu zahar peste noapte, dar au nevoie macar de 2-3 ore, timp in care mai amestecati in ele ca sa isi lase sucul mai repede.
Acum urmeaza fierberea visinelor pentru dulceata de visine.
Am pus visinele cu tot cu sucul pe care l-au lasat intr-o oala incapatoare.
Am pus visinele la fiert, la foc iute, si cand au inceput sa fiarba am dat focul mai mic.
Am lasat visinele sa fiarba, la foc mediu, aproximativ 10 minute.
In timpul fierberii se formeaza spuma la suprafata pe care o adunati.
Dupa ce a trecut acest timp de fierbere faceti testul cu picatura: puneti o picatura de dulceata pe o farfurie. Picatura trebuie sa aiba o culoare intensa si sa isi pastreze cat de cat o forma de bob. Daca este foarte deschisa la culoare si se intinde foarte mult, lasati dulceata sa mai fiarba 2-3 minute.
Dupa ce am preparat dulceata de visine am turnat-o (fierbinte) in borcane sterilizate. Am pus capace la borcane si le-am lasat sa se raceasca.
Dupa ce s-au racit complet, depozitati borcanele cu dulceata de visine in camara.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...