BUDINCA DE VANILIE

ianuarie 04, 2015

Budinca de vanilie este un desert simplu, absolut delicios si super usor de preparat cu doar cateva ingrediente pe care le aveti in permanenta in bucatarie. Budinca de vanilie este unul dintre deserturile mele preferate, inca din copilarie. Si baietilor mei le place si le fac destul de des, cateodata simpla, cateodata cu topping de fructe proaspete.
Budinca de vanilie este un desert foarte potrivit si pe timp de iarna, cad o putem servi calda, imediat dupa preparare. Este excelenta si pe timp de vara pentru ca o putem servi si rece, de la frigider.

Ingrediente necesare pentru a prepara budinca de vanilie:

- 500ml lapte
- 2 oua
- 1/2 pahar zahar
- 50gr faina
- un praf de sare
- esenta de vanilie
- 1 lingurita unt



Mod de preparare:

Budinca de vanilie se prepara foarte usor, pe aragaz, nu este nevoie sa folosim cuptorul. Din acest motiv este foarte buna si vara, cand o putem servi rece.
Puneti deoparte jumatate din cantitatea de lapte iar restul il puneti la incalzit, cat sa devina fierbinte. Nu este necesar sa dea in clocot.
Mixati intr-un vas ouale impreuna cu zaharul si sarea. Adaugati si faina cernuta si mixati pana obtineti un amestec omogen. Adaugati peste amestecul obtinut laptele rece si omogenizati.




Turnati apoi laptele fierbinte si puneti budinca de venilie la fiert. Lasati sa fiarba la foc mic pana se ingroasa budinca. Aveti grija sa amestecati continuu ca sa nu se prinda. In prima parte a fierberii veti observa ca se vor forma cocoloase, dar se vor omogeniza pe parcurs, pe masura ce amestecati. Budinca de vanilie este gata in momentul in care incepe sa bolboroseasca. Dupa ce opriti focul adaugati untul si esenta de vanilie. Amestecati pana se topeste untul.
Cand este gata o turnati in forme - castronele, pahare, cupe etc. Se poate servi si calda si rece. O puteti decora cu dulceata, fructe, ciocolata, scortisoara sau orice va place.
Daca vreti sa rasturnati budinca, clatiti formele cu apa rece inainte de a le umple si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o rasturna.




 Pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...