CONOPIDA GRATINATA (CONOPIDA LA CUPTOR CU SMANTANA SI CASCAVAL)

octombrie 10, 2019


ENGLISH RECIPE HERE
Conopida gratinata, cu smantana si cascaval, buna de te lingi pe degete. O reteta pe placul tuturor, oricat de mofturosi ar fi :).
Conopida gratinata este o reteta pe care trebuie neaparat sa o testati, chiar daca nu va place conopida! Mie imi place foarte mult conopida, dar ai mei cam stramba din nas... Cand vine vorba insa de conopida gratinata, uita de nazuri :)
Cand am facut prima data conopida gratinata am fost ferm convinsa ca o voi manca singura. Din acest motiv am preparat o cantitate destul de mica. Alor mei li s-a facut insa pofta pentru ca mirosea tare-tare bine si nici macar nu au avut rabdare sa se raceasca. Chiar si cel mic, tare mofturos cand vine vorba de legume, a papat cu mare pofta o portie zdravana de conopida cu smantana si cascaval.
Pentru a prepara aceasta reteta simpla si delicioasa de conopida la cuptor aveti nevoie de ingrediente putine si la-ndemana pe care le puteti adapta dupa gust.



Ingredientul principal este conopida, dar puteti folosi o parte conopida si o parte broccoli sau doar broccoli, daca va place mai mult.
In ceea ce priveste smantana, eu prefer smantana fermentata care poate fi de 12%, dar e mai buna cea de 20%. Smantana fermentata este acrisoara si merge mai bine la mancare, smantana dulce o las pentru prajituri :).
Si nu uitati de usturoi! Va da o aroma deosebita!
Puteti sa mai adaugati sunca, piept de pui (gatit in prealabil), oua fierte sau ce mai gasiti prin frigider.
Puteti servi conopida gratinata ca fel principal sau ca garnitura.
Este super gustoasa si va placea cu siguranta!

Va mai recomand:- cartofi frantuzesti
- Ratatouille la cuptor
- Piept de pui la cuptor cu smantana, ciuperci si cascaval
- Vinete umplute cu carne
- Chiftele de ciuperci cu cartofi si cascaval


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta conopida gratinata


- 600 gr conopida
- 200 gr smantana
- 200 gr cascaval
- 2-3 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust

Mai aveti nevoie de putin unt si pesmet pentru tava




Mod de preparare reteta conopida gratinata


M-am ocupat mai intai de conopida.
Am umplut o oala cu apa rece si am pus-o in frigider. Puteti adauga si cuburi de gheata. Vom avea nevoie de aceasta apa foarte rece pentru a raci conopida.
Am umplut o alta oala cu apa, am adaugat sare si am pus-o la fiert.
Intre timp am desfacut conopida buchetele.
Cand a inceput apa sa fiarba am adaugat conopida.
Am lasat conopida sa fiarba cam 3-4 minute (sau cat sa intre furculita). Va sta si la cuptor, nu este necesar sa fiarba prea mult.
Am strecurat conopida, am mutat-o in oala cu apa rece si am lasat-o sa stea 2-3 minute ca sa se opreasca fierberea.

Intre timp am amestecat intr-un bol smantana, usturoiul zdrobit, sare si piper.
Am asezat conopida in tava unsa cu unt si tapetata cu pesmet.


Am turnat deasupra amestecul de smantana si am presarat cascaval dat pe razatoare. Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (190ºC pentru cuptorul electric) timp de 20-30 minute sau pana se rumeneste usor la suprafata.


Serviti aceasta delicioasa conopida gratinata cu smantana si cascaval calda, garnisita cu patrunjel proaspat sau rondele de ceapa verde. Un adevarat deliciu!


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...