FURSECURI "NEVINOVATE" CU BANANE SI COCOS

martie 10, 2016


De ce se numesc fursecuri nevinovate? Pentru ca nu contin zahar, faina sau grasimi si, cu toate acestea, sunt delicioase :). Sunt excelente pentru copii dar si pentru cei mari, chiar daca nu sunt la dieta. Se prepara foarte usor doar din banane, fulgi de cocos si albusuri de ou.
Trebuie sa recunosc ca am fost putin sceptica la inceput si am fost tentata sa mai adaug ceva ingrediente gen zahar, ceva esente... Pana la urma am renuntat la ideea mea si am facut niste fursecuri complet nevinovate :).



Am fost surprinsa cat de bune au iesit. Sunt niste fursecuri suficient de dulci datorita bananelor din compozitie, sunt moi si foarte gustoase. Noua ne-au placut foarte mult si va invit si pe voi sa incercati aceasta reteta de fursecuri nevinovate cu banane si cocos. Chiar merita !

Ingrediente necesare pentru a prepara fursecuri nevinovate cu banane si cocos (20 de fursecuri) :

- 2 banane (aproximativ 350gr cantarite cu coaja)
- 2 albusuri
- 80-100gr fulgi de cocos
Eu am folosit 80gr fulgi de cocos. Puteti merge spre 100gr daca ouale sunt foarte mari sau daca bananele au mai mult de 350gr.
Nu este nevoie de praf de copt sau alt agent de crestere.



Mod de preparare fursecuri nevinovate cu banane si cocos:

Am curatat bananele de coaja, le-am mixat la blender apoi le-am pus intr-un bol.
Separat am mixat albusurile pana s-au intarit apoi le-am adaugat peste banane si am amestecat.
Am adaugat apoi fulgii de cocos, treptat, amestecand in acelasi timp. Trebuie sa obtinem o compozitie care sa se poata modela.
Compozitia pentru fursecurile nevinovate este gata si a durat doar cateva minute. Acum va trebui sa modelam fursecurile nevinovate pentru ca, neavand unt in compozitie, nu se vor intinde in cuptor.



Deci, am luat mici gramajoare din compozitie si le-am modelat dandu-le forma de fursecuri (rotunde si plate) si le-am asezat intr-o tava antiaderenta.
Dupa ce am modelat toate fursecurile am pus tava in cuptorul preincalzit (180 grade pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 17-20 de minute.
Trebuie sa aveti grija ca aceste fursecuri nu se coloreaza la suprafata cand sunt coapte. Raman cam la fel si doar pe margini prind putina culoare.
Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati fursecurile nevinovate cu banane si cocos sa se raceasca pentru ca nu-s prea grozave calde.
Da, noi le-am testat fierbinti :). Aveti rabdare sa se raceasca si veti vedea cat sunt de bune.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...