COVRIGI PUFOSI CU CASCAVAL

iulie 31, 2018


Dragii mei, v-am pregatit niste covrigi pufosi cu cascaval absolut deliciosi. O reteta pe care trebuie neaparat sa o testati pentru ca va deveni preferata voastra :). Covrigii sunt moi si pufosi, cu un gust irezistibil de cascaval si reprezinta gustarea perfecta.
Covrigii pufosi cu cascaval sunt parca mai gustosi calzi decat reci, dar asta este o chestiune de gust. Oricum, veti vedea ca nu vor apuca sa se raceasca prea multi si in nici un caz nu va ramane nici macar unul pentru a doua zi!
Pentru a prepara acesti covrigi minunati puteti folosi cascavalul preferat, chiar si resturi de prin frigider.




In ceea ce priveste modul de preparare, lucrurile sunt foarte simple, cel putin pentru mine pentru ca ai mei sunt mari mancatori de covrigi si trebuie sa le fac destul de des. Am capatat experienta :) Aluatul pentru covrigii pufosi cu cascaval este un aluat simplu, preparat din apa, ulei si drojdie. Puteti folosi acest aluat si pentru a prepara chifle, blat de pizza sau focaccia. Dupa ce a crescut aluatul am adaugat cascaval ras si am framantat bine pentru a-l incorpora. Se modeleaza apoi covrigii: se imparte alautul in 10 bucati, din fiecare bucata se modeleaza un snur, se rasucesc capetele, formand o bucla, si se aduc capetele in jos, peste bucla. Ca sa va fie mai usor v-am pregatit si un videoclip (cu subtitrare in lb romana).
Exista si o diferenta fata de celelalte retete de covrigi de casa care de oparesc in apa cu bicarbonat inainte de coacere. Pentru a obtine covrigi pufosi am sarit aceasta etapa. In schimb am uns covrigii cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte (sau apa) si in acest fel coaja va fi moale si elastica.
Covrigii pufosi cu cascaval sunt minunati alaturi de un iaurt grecesc. Vi-i recomand cu drag :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta covrigi pufosi cu cascaval


- 450 gr faina
- 250 ml apa calduta
- 30 ml ulei
- 12.5 gr drojdie proaspata
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de sare
- 200 gr cascaval
Pentru uns covrigii: un galbenus de ou amestecat cu 1 lingura de lapte sau apa
Pentru presarat deasupra: sare grunjoasa si mac





Mod de preparare reteta covrigi pufosi cu cascaval

Reteta video ( CC- subtitrare in limba romana) :


Am pus intr-un bol drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Am amestecat pana cand drojdia a devenit fluida.
Intr-un bol incapator am amestecat 250 ml apa calduta, 30 ml de ulei si o lingurita de sare. Am adaugat drojdia fluida si am amestecat pentru omogenizare. Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Cand aluatul a devenit prea dens si nu am mai putut amesteca, am continuat sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale si elastic care se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina.
Aluatul astfel preparat l-am asezat intr-un bol uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de aproximativ 45 de minute - 1 ora (sau pana cand isi dubleaza volumul).
Intre timp am dat cascavalul pe razatoare.
Am asezat aluatul pe suprafata de lucru unsa usor cu ulei, l-am aplatizat cu palmele si am asezat deasupra cascavalul ras.
Am impaturit aluatul peste cascaval apoi l-am framantat pana cand cascavalul a fost incorporat in aluat.
Am lasat aluatul sa se odihneasca aproximativ 15-20 de minute.


Am asezat aluatul pe suprafata de lucru unsa usor cu ulei si l-am impartit in 10 bucatele egale.
Am luat o bucatica de aluat iar pe celelalte le-am pus deoparte.




Bucatica de aluat pastrata am modelat-o mai intai in forma de snur de aproximativ 40cm lungime.
Am prins snurul de capete si le-am rasucit de 2 ori, formand o bucla. Am adus apoi capetele in jos, peste bucla, si le-am lipit dedesubt (ca sa nu se desfaca la cuptor).
Am procedat la fel cu celelalte bucatele de aluat.


Covrigii astfel modelati i-am asezat intr-o tava unsa cu putin ulei (sau tapetata cu hartie de copt).
Am uns covrigii cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte (sau apa) si am presarat deasupra sare grunjoasa si mac.
Am pus apoi covrigii in cuptorul preincalzit (200ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute sau pana cand ating gradul de rumenire dorit.


Lasati covrigii cu cascaval sa se raceasca macar cat sa puteti pune mana pe ei apoi ii puteti sevi. Cu mare pofta :).


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...