CARTOFI LA CUPTOR CU LAMAIE (CARTOFI GRECESTI CU LAMAIE)

iulie 27, 2018


Dragii mei, v-am pregatit niste cartofi la cuptor cu lamaie absolut minunati, moi si pufosi la interior, o idee crocanti la exterior si deosebit de aromati. Reteta este de origine greceasca si chiar am ramas in mod placut surprinsa. Recunosc, am fost cam sceptica la inceput pentru ca mi s-a parut cam mult suc de lamaie. M-am gandit ca voi obtine un fel de limonada cu cartofi :).
Dar imi place sa testez noi retete si cum la noi tot ce este pe baza de cartofi are intotdeauna succes, am zis ca merita sa incerc. Ce sa va mai spun, acesti cartofi la cuptor cu lamaie au devenit preferatii mei! Sunt si foarte usor de preparat: trebuie sa curatati cartofii, sa ii taiati, sa ii puneti in tava si sa turnati peste ei o marinada preparata din ulei de masline, suc de lamaie, apa, usutroi, oregano, sare si piper si sa puneti la cuptor. Veti obtine niste cartofi deosebit de aromati care va garantez ca vor fi pe placul tuturor.




Exista si un mic dezavantaj la acesti cartofi. Au nevoie de sare ca sa contrabalanseze sucul de lamaie. Deci nu va recomand aceasta reteta daca trebuie sa tineti o dieta fara sare. Fara sare cartofii sunt prea acri.
Nu trebuie insa nici sa exagerati cu sarea. Folositi cantitatea obisnuita de sare si cand serviti cartofii, daca este necesar, puteti sa mai presarati sare peste ei.
Puteti servi acesti cartofi la cuptor cu lamaie ca garnitura alaturi de niste chiftele grecesti, de o rulada de carne sau frigarui de pui. Acesti cartofi sunt foarte potrivit si in zilele de post, alaturi de o salata de sezon.
Va recomand cu drag acesti cartofi la cuptor cu lamaie. Trebuie neaparat sa-i testati!
Pentru coacere am folosit o tava de 25/35 cm.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cartofi la cuptor cu lamaie (cartofi grecesti cu lamaie)


- 1.5-1.8 kg cartofi
- 100 ml ulei de masline
- 100 ml suc de lamaie
- 200 ml apa
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de oregano uscat
- sare si piper dupa gust


Am pregatit mai intai marinada. Am amestecat intr-un bol uleiul de masline, sucul de lamaie, apa, usturoiul zdrobit, oregano uscat, sare si piper. Am pus deoparte.


Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat bucati potrivite. Cartofii astfel taiati i-am asezat intr-un singur strat intr-o tava de 25/35cm.



Am turnat marinada peste cartofi.
Am pus apoi cartofii in cuptorul preincalzit (200º C pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 40 de minute.
Dupa ce au trecut 40 de minute am scos cartofii din cuptor si i-am amestecat cu lingura de lemn (sau cu o spatula). Acum puteti gusta cartofii sa vedeti daca mai au nevoie de sare.
Am pus cartofii inapoi in cuptor pentru alte 30-40 de minute. 


Timpul de coacere este orientativ. Tineti cartofii in cuptor pana ating gradul de rumenire dorit.


Serviti cartofii la cuptor cu lamie calzi sau la temperatura camerei, alaturi de o friptura la gratar sau de o salata. Sunt absolut deliciosi!
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...