ARIPIOARE DE PUI CROCANTE CA LA KFC (CRISPY WINGS)

iunie 06, 2015

Sotul meu si baiatul cel mare sunt pur si simplu indragostiti de aripioarele crocante de la KFC. Stiind ca le plac atat de mult, le mai fac cate o surpriza din cand in cand pregatindu-le acasa delicioasele aripioare crocante. Se prepara foarte usor, la fel ca snitelele si se tavalesc prin fulgi de porumb maruntiti. Daca doriti, le puteti face si picante, presarandu-le cu boia de ardei iute.

Ultima reteta video

Gogosari opariti in otet, pentru iarna




Ingrediente necesare pentru a prepara aripioarele de pui crocante ca la KFC:

-1kg aripioare
- 3 oua
- 3 linguri cu varf de faina
- 250gr fulgi de porumb
- sare dupa gust
- ulei pentru prajit

Optional:
- boia de ardei iute, usturoi granulat, piper

Mod de preparare aripioare de pui crocante:

Dupa cum va spuneam, aripioarele crocante se tavalesc prin fulgi de porumb maruntiti. Prin urmare, am pregatit mai intai fulgii de porumb. Doream sa fie maruntiti grosier asa ca nu i-am pus la blender ci i-am pus intr-o oala si i-am pisat cu instrumentul de pisat cartofi. Alternativ, puteti pune fulgii de porumb intr-o punga si sa-i zdrobiti cu sucitorul.




In continuare, am pregatit aripioarele de pui. Le-am taiat in jumatati (varfurile aripioarelor nu le folosim) si le-am curatat de piele. Pielea contine colesterol rau si, prin urmare, este bine sa o inlaturam (macar partial).
Am presarat apoi aripioarele cu sare si putina boia de ardei iute. Le-am trecut apoi prin faina, prin ou batut si, la sfarsit, prin fulgii de porumb maruntiti.




Am pus apoi aripioarele de pui la prajit in ulei incins, la foc potrivit, si le-am lasat sa se rumeneasca pe ambele parti. Dupa ce s-au rumenit frumos le-am scos pe hartie absorbanta ca sa scape de excesul de ulei.
Aripioarele de pui crocante preparate acasa sunt la fel de gustoase ca si cele de la KFC si le puteti servi cu o garnitura de cartofi sau cu o salata Coleslaw. Sau cu orice alta garnitura va este pe plac.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...