SARATELE CU BRANZA (RETETA VIDEO)
martie 06, 2016ENGLISH RECIPE HERE
Acest articol contine linkuri de afiliere
Saratelele cu branza reprezinta pentru mine gustarea perfecta: usor crocante, dar fara sa fie tari, fragede si cu un gust irezistibil de branza :). Sunt absolut delicioase!
Pe vremuri, mama facea in mod regulat saratele cu branza pe care noi le devoram rapid. Acum nu prea mai are rabdare sa prepare aluatul si foloseste un aluat foietaj din comert pentru a face saratele. Evident ca rezultatul este cu totul altul iar saratelele nu mai au nici un farmec. Asa ca va invit sa preparati aluatul pentru saratelele cu branza pentru ca se face usor iar rezultatul merita cu prisosinta. Nimic nu se compara cu niste saratele cu branza facute in casa! Singura problema este ca nu prea te mai poti opri din mancat :).
Eu am folosit o telemea maturata pentru a prepara saratelele cu branza pentru ca are un gust mai puternic si este mai sarata, dar puteti folosi ce telemea va place, chiar si resturi de prin frigider.
Nu este necesar sa folositi agent de crestere pentru aluat. Saratelele vor creste putin la cuptor si vor fi foarte fragede datorita ingredientelor din compozitie.
Aluatul preparat cu ingredientele de mai jos il puteti folosi si pentru covrigei cu branza.
Va mai recomand: saratele cu branza si masline.
Daca tineti post, va recomand saratelele fragede de post.
Aveti mai jos si reteta video.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
- 500gr faina
- 300gr branza telemea (preferabil maturata)
- 150gr unt
- 2 oua
- 100gr iaurt (sau smantana)
Pentru uns saratelele: un galbenus de ou amestecat cu putin lapte
Pentru presarat: mac, susan, chimen
Am pus intr-un bol incapator faina si untul taiat bucatele mici.
Am framantat putin cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos, apoi am adaugat branza data pe razatoarea mare, 100gr iaurt si cele 2 oua.
Am framantat pana s-au omogenizat toate ingredientele. Este destul de greu la inceput dar, pe masura ce framantati, va fi din ce in ce mai usor.
Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, am mai framantat aluatul 2-3 minute apoi l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider pentru o ora. Aluatul pentru saratelele cu branza trebuie sa fie dens si destul de tare.
Dupa ce a trecut o ora, am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 2 parti egale, ca sa-mi fie mai usor sa lucrez cu el. Am pastrat o bucata de aluat iar pe cealalta am pus-o inapoi in frigider pentru ca se lucreaza mai usor cu aluat rece.
Am presarat putina faina pe suprafata de lucru si, din bucata de aluat pastrata, am intins o foaie de 4-5 mm grosime.
Foaia de aluat am taiat-o in doua (ca sa nu iasa saratelele prea lungi), apoi am taiat fasii de aluat de aproximativ 1.5cm latime. Pentru a taia aluatul puteti folosi o rola sau un cutit ascutit.
Saratelele cu branza astfel formate le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte. Am mutat apoi saratelele intr-o tava antiaderenta, avand grija sa las putin spatiu intre ele ca sa nu se lipeasca la cuptor.
Am presarat saratelele cu mac si am pus tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 15-20 de minute (in functie de cat de rumenite vreti sa fie).
Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.
Saratelele cu branza sunt minunate si calde, si reci, le puteti servi ca gustare sau ca aperitiv.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S.: Daca va place sa rontaiti, va recomand si biscuitii sarati cu cascaval, covrigeii cu branza sau grisinele de casa :)
Va astept si pe pagina de Facebook!
Daca ati incercat aceasta delicioasa reteta de saratele fragede cu branza, va invit sa-mi spuneti in comentarii cat de mult v-a placut! Astept si poze!
Pe vremuri, mama facea in mod regulat saratele cu branza pe care noi le devoram rapid. Acum nu prea mai are rabdare sa prepare aluatul si foloseste un aluat foietaj din comert pentru a face saratele. Evident ca rezultatul este cu totul altul iar saratelele nu mai au nici un farmec. Asa ca va invit sa preparati aluatul pentru saratelele cu branza pentru ca se face usor iar rezultatul merita cu prisosinta. Nimic nu se compara cu niste saratele cu branza facute in casa! Singura problema este ca nu prea te mai poti opri din mancat :).
Eu am folosit o telemea maturata pentru a prepara saratelele cu branza pentru ca are un gust mai puternic si este mai sarata, dar puteti folosi ce telemea va place, chiar si resturi de prin frigider.
Nu este necesar sa folositi agent de crestere pentru aluat. Saratelele vor creste putin la cuptor si vor fi foarte fragede datorita ingredientelor din compozitie.
Aluatul preparat cu ingredientele de mai jos il puteti folosi si pentru covrigei cu branza.
Va mai recomand: saratele cu branza si masline.
Daca tineti post, va recomand saratelele fragede de post.
Aveti mai jos si reteta video.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta saratele cu branza:
- 300gr branza telemea (preferabil maturata)
- 150gr unt
- 2 oua
- 100gr iaurt (sau smantana)
Pentru uns saratelele: un galbenus de ou amestecat cu putin lapte
Pentru presarat: mac, susan, chimen
Instrumente utile:
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri
Mod de preparare reteta saratele cu branza:
Am pus intr-un bol incapator faina si untul taiat bucatele mici.
Am framantat putin cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos, apoi am adaugat branza data pe razatoarea mare, 100gr iaurt si cele 2 oua.
Am framantat pana s-au omogenizat toate ingredientele. Este destul de greu la inceput dar, pe masura ce framantati, va fi din ce in ce mai usor.
Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, am mai framantat aluatul 2-3 minute apoi l-am acoperit cu folie alimentara si l-am pus la frigider pentru o ora. Aluatul pentru saratelele cu branza trebuie sa fie dens si destul de tare.
Dupa ce a trecut o ora, am scos aluatul din frigider si l-am impartit in 2 parti egale, ca sa-mi fie mai usor sa lucrez cu el. Am pastrat o bucata de aluat iar pe cealalta am pus-o inapoi in frigider pentru ca se lucreaza mai usor cu aluat rece.
Am presarat putina faina pe suprafata de lucru si, din bucata de aluat pastrata, am intins o foaie de 4-5 mm grosime.
Foaia de aluat am taiat-o in doua (ca sa nu iasa saratelele prea lungi), apoi am taiat fasii de aluat de aproximativ 1.5cm latime. Pentru a taia aluatul puteti folosi o rola sau un cutit ascutit.
Saratelele cu branza astfel formate le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte. Am mutat apoi saratelele intr-o tava antiaderenta, avand grija sa las putin spatiu intre ele ca sa nu se lipeasca la cuptor.
Am presarat saratelele cu mac si am pus tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de 15-20 de minute (in functie de cat de rumenite vreti sa fie).
Se procedeaza la fel cu cea de-a doua bucata de aluat.
Saratelele cu branza sunt minunate si calde, si reci, le puteti servi ca gustare sau ca aperitiv.
Spor la gatit si pofta buna!
P.S.: Daca va place sa rontaiti, va recomand si biscuitii sarati cu cascaval, covrigeii cu branza sau grisinele de casa :)
Va astept si pe pagina de Facebook!
Daca ati incercat aceasta delicioasa reteta de saratele fragede cu branza, va invit sa-mi spuneti in comentarii cat de mult v-a placut! Astept si poze!
28 comentarii
Sunt bune asa le fac si eu.
RăspundețiȘtergereSi noua ne plac tare mult saratelele cu branza :)
RăspundețiȘtergereCred ca au trecut vreo 5 ani de când nu am mai făcut sărățele cu brânză. Mulțumesc ca mi-ai amintit de ele!
RăspundețiȘtergereCu drag! Astept cateva saratele cu branza drept multumire :).
ȘtergereLe am facut si ies foarteee bune��
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-au placut saratelele cu branza :)
ȘtergereAm facut reteta si ies foarte bune saratelele
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut reteta mea de saratele cu branza.
ȘtergereSabtSbune fragedee absolut delicioaseultim asteptamași alte rețete la fel de bune pa pe curând
ȘtergereAm facut si eu saratele cu branza dupa aceasta reteta. Sunt foarte fragede! Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereSi eu fac des saratele cu branza dar pun si cascaval
RăspundețiȘtergereSuper idee! Voi incerca si eu niste saratele cu branza si cascaval!
ȘtergereAveti dreptate!saratelele au iesit foarte fragdede si gustoase.nu puteam sa ma mai opresc din mancat.multumesc pt aceasta reteta minunata de saratele.
RăspundețiȘtergereCu drag! Ma bucur ca v-au placut saratelele cu branza! :)
ȘtergereCe e de facut daca aluatul iese sfaramicios? E greu de intins in foaie si apoi de portionat si asezat in tava. Multumesc!
RăspundețiȘtergereNu ar trebui sa iasa sfaramicios. Probabil ati pus prea multa faina.
ȘtergereMultumesc de reteta, astazi le pregatesc si eu,,,La multi ani cu sanatate,,,2019!!
RăspundețiȘtergereLa multi ani! Un an nou fericit!
ȘtergereDe abia astept sa probez reteta, ,,comentariile dupa. ...!
RăspundețiȘtergereAsteptam poze :)
ȘtergereVaaai, ce pofta mi-ai facut! As rontai cateva saratele cu branza si chimen deasupra.
RăspundețiȘtergereSi mie mi-a pofta, n-am mai facut de mult timp saratele...
ȘtergereSe poate pune cascaval in loc de branza?
RăspundețiȘtergereSigur ca da! Cautati pe blog reteta de biscuiti cu cascaval
ȘtergereSe pot face si cu margarina?
RăspundețiȘtergereNu am incercat sa fac saratele cu margarina. Nu stiu cum ar iesi.
ȘtergereEu fac intotdeauna saratele cu untura. Sunt mult mai fregede
RăspundețiȘtergereBunica facea saratele cu untura, eu prefer untul :)
Ștergere