COMBATEREA STRESULUI

decembrie 18, 2014


Cu totii avem parte de perioade stresante. Termene limita, probleme financiare, examenesi lista poate continua la nesfarsit. Problema este ca, pe langa faptul ca ne face sa fim obositi si artagosi, stresul ne afesteaza si sanatatea. Stresul duce la aparitia a numeroase afectiuni precum hipertensiune, diabet si slabeste sistemul imunitar.In perioadele de stres organismul produce un hormon numit cortizol, supranumit si "hormon de stres". Acest hormon este responsabil, printre altele, si de ingrasarea in zona taliei. Daca sunteti fericitul posesor al unui nivel crescut de cortizol este posibil sa nu puteti slabi chiar daca tineti dieta.
Din fericire, exista cateva alimente care reduc nivelul cortizolului.
Acum vreo 2 ani, intr-o emisiune, Dr Oz spunea sa avem in permanenta in geanta o portocala pe care sa o mancam cand stim ca urmeaza un eveniment stresant. Tot Dr Oz recomanda Kefirul pentru reducerea cortizolului.


Portocala este buna deoarece contine vitamina C. Aceasta vitamina este buna pentru sistemul imunitar si pentru reducerea cortizolului. Daca aveti probleme cu stomacul puteti alege o lamaie care nu este acida.
In general este bine sa aveti o alimentatie bogata in legume crude si nu excludeti din dieta carbohidratii care ajuta la producerea de serotonina - "hormonul fericirii"
Alte alimente recomandate: spanacul, mazarea, pestele, laptele ( preferabil degresat ), fulgii de ovaz.
Aveti grija cata cafea consumati, deoarece creste nivelul de cortizol.
Nu uitati de exercitiile fizice care fac minuni in combatera stresului. Chiar daca aveti un program incarcat, incercati sa alocati exercitiilor fizice 30 de minute macar de doua ori pe saptamana.
Sa fiti sanatosi si fericiti!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...