CARTOFI "PRAJITI" LA CUPTOR, FARA ULEI
iunie 23, 2015Ingrediente necesare pentru a prepara cartofii “prajiti” la cuptor:
- 1.5kg cartofi- 2 albusuri
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita boia de ardei iute sau dulce
- 1 lingurita si jumatate de usturoi granulat
Va plac cartofii prajiti, nu-i asa? Eu pur si simplu ii ador! Cartofii prajiti reprezinta mancarea mea preferata si asta inca din copilarie.
Imi place sa testez noi feluri de mancare dar, cel putin pana acum, nimic nu a egalat cartofii prajiti. Problema este ca, prajiti in ulei, au foarte multe calorii.
Vestea buna este ca ii putem prepara la cuptor, fara ulei. Da, fara ulei! Si sunt deliciosi. Ii puteti condimenta dupa gust cu piper, boia iute sau dulce, usturoi, chimen, rozmarin sau ce ma mai place.
Cartofii prajiti la cuptor se pot servi ca atare, alaturi de o salata, sau ca garnitura, alaturi de o friptura la gratar.
Ultima reteta video
Lipii (turte) la tigaie fara drojdie
Mod de preparare cartofi prajiti la cuptor fara ulei:
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat betisoare o idee mai groase decat pentru cartofii prajiti. Dupa ce am taiat toti cartofii i-am pus intr-un castron incapator.Am amestecat doua albusuri cu o lingurita de boia de ardei iute, o lingurita de sare si o lingurita si jumatate de usturoi granulat. Am batut albusurile usor cu o furculita apoi le-am turnat peste cartofi.
Am amestecat bine cartofii ca sa fie acoperiti uniform cu amestecul de albus si condimente apoi i-am asezat intr-o tava antiaderenta, intr-un singur strat. Nu este necesar sa ungeti tava cu ulei. Daca nu aveti o tava antiaderenta puteti folosi orice fel de tava tapetata cu hartie de copt.
Daca doriti cartofii mai moi, ii asezati in tava mai inghesuiti iar tava o puneti mai sus in cuptor. Daca doriti sa fie mai crocanti ii asezati in tava mai rasfirati iar tava o puneti in cuptor pe la mijloc.
La cuptor trebuie sa stea in jur de 30-45 de minute. Cel mai bine este sa-i verificati dupa vreo 30 de minute intepandu-i cu o furculita. Daca furculita intra usor, inseamna ca sunt facuti dar puteti sa-i mai tineti daca ii vreti si putin crocanti.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
7 comentarii
Tare multumesc, reteta asta nu am incercat-o niciodata. Nici cartofi fara ulei nu am mancat.
RăspundețiȘtergereCu drag :)
ȘtergereFELICITĂRI SÎNTEȚI MINUNATĂ. MULTUMESC.
ȘtergereUsturoiul granulat nu conține E-uri ?
RăspundețiȘtergereUsturoiul granulat nu conține E-uri ?
RăspundețiȘtergereNu. Cel putin cel pe care l-am folosit eu.
ȘtergereMultumim pt retested!!!
RăspundețiȘtergere