CATEVA TRUCURI PENTRU PRAJITURI REUSITE

august 23, 2015


ACEST ARTICOL CONTINE LINKURI DE AFILIERE.

Nimic nu se compara cu prajiturile de casa, nu-i asa? Gasiti mai jos cateva trucuri care sper sa va prinda bine la urmatoarea prajitura :).

USTENSILELE NECESARE

Daca preparati prajituri ocazional, va pouteti descurca cu un telEste insa mai obositor si necesita ceva mai mult timp decat daca ati folosi un mixer. In plus, rezultatele vor fi intotdeuna mai bune daca folositi un mixer. Eu folosesc un mixer de manaDaca doriti sa simplifivati lucrurile, va recomand un mixer cu bol.
In ceea ce priveste tavile, cele mai bune sunt tavile teflonate cu baza detasabila. Chiar daca sunt antiaderente, este bine sa folositi hartie de copt pentru ca va va fi mai usor sa scoateti prajitura din tava.
Cuptorul este foarte important atunci cand preparati prajituri. Prajiturile se coc mai frumos in cuptorul electric pentru ca puteti regla temperatura.
Si nu uitati de cantarul de bucatarie! Este esential sa cantariti ingredientele!




INGREDIENTELE

Ingredientele folosite pentru prepararea prajiturilor trebuie sa fie de calitate, proaspete si la temperatura specificata in reteta. Trebuie sa respectati si cantitatile din reteta, altfel riscati sa obtineti o prajitura prea moale sau prea tare.



Nu este intotdeauna indicat sa inlocuiti ingredientele din reteta cu altele similare (de ex: zahar tos cu zahar pudra sau invers, uleiul cu unt sau invers). Fiecare ingredient are rolul sau si influenteaza textura prajiturii.
Nu exagerati cu praful de copt sau bicarbonatul. Multe prajituri nici nu au nevoie de agent de crestere.
Trebuie sa tineti cont si de dimensiunea tavii specificata in reteta.

PREPARAREA PRAJITURII

Inainte de a incepe prepararea prajiturii, pregatiti toate ingredientele ca sa le aveti la indemana.
Folositi ustensilele specificate in reteta (tel, mixer, spatula etc)
Faina se cerne impreuna cu praful de copt sau bicarbonatul. In felul acesta, faina se aeriseste, se elimina eventualele impuritati si se amesteca mai bine cu agentul de crestere.
Daca nu preparati o prajitura de post, atunci cu siguranta contine oua.
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana isi maresc semnificativ volumul si arata ca o crama pufoasa. Albusurile se bat separat pana se transorma intr-o spuma tare. Aveti grija ca recipientul in care bateti albusurile si telul/mixerul sa fie curate. E suficient sa ajunga in albusuri putina grasime si, indiferent ce le-ati face, nu se mai intaresc.


Daca trebuie sa adaugati albusurile la sfarsit, le amestecati usor cu restul compozitiei, folosind o spatula, in nici un caz mixerul.



Cand ati terminat de preparat aluatul pentru prajitura il turnati imediat in tava tapetata cu hartie de copt. Ca sa nu va chinuiti prea tare cu hartia de copt, o umeziti usor inainte sau stropiti tava cu putina apa.
In timpul prepararii compozitiei pentru prajitura se mai formeaza bule de aer. Ca sa le eliminati si prajitura sa se aseze mai bine in tava, loviti tava usurel de masa/blatul de bucatarie inainte de a o pune la cuptor.

COACEREA PRAJITURII

Nu uitati sa preincalziti cuptorul. Ca sa aiba temperatura potrivita cand terminati de pregatit compozitia prajiturii trebuie sa il porniti macar cu 10-15 minute inainte.
Dupa ce ati pus prajitura la cuptor nu il deschideti in primele 15 minute


Trebuie neaparat sa tineti cont ca daca ati folosit o tava cu alte dimensiuni decat cea din reteta prajitura va avea alta inaltime si timpul de coacere va fi altul. Cel mai bine este sa faceti testul cu scobitoarea: intepati prajitura mai spre mijlocul tavii si, daca scobitoarea iese curata, inseamna ca prajitura este facuta.



Prajiturile pufoase trebuie lasate sa se raceasca in cuptor, cu usa intredeschisa, ca sa nu se lase.
Succes la prajituri! :)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

4 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...