SALATA DE TELINA CU MORCOVI, MAR SI DRESSING DE IAURT

noiembrie 11, 2016


ENGLISH RECIPE HERE

Salata de telina cu morcovi si mar este o salata foarte populara, simpla si foarte gustoasa. Eu o prepar destul de des, in special pe timp de iarna, cand rosiile din comert nu mai au gust. Este si foarte sanatoasa aceasta salata si se prepara foarte usor.



Salata de telina cu morcovi si mar se poate lasa si simpla dar este mult mai gustoasa cu maioneza. Eu nu folosesc insa maioneza de casa, desi imi place foarte mult :), si am facut un dressing de iaurt, adica o varianta simplificata a sosului meu de maioneza light. Este un sos de iaurt cu gust de maioneza, mai usor de preparat decat sosul de maioneza light pentru ca am renuntat la cartoful fiert :). A mers de minune la salata de telina cu morcovi si maioneza!


Puteti servi aceasta salata delicioasa ca aperitiv sau ca gustare, chiar si ca garnitura. Puteti folosi telina, morcov si mar in proportiile dorite sau puteti renunta la mar.

Ultima reteta video

Crema de vanilie pentru torturi si prajituri


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de telina cu morcovi, mar si dressing de iaurt:


- aproximativ 350gr telina
- 3 morcovi
- 1 mar
- sare si piper dupa gust
- suc de lamaie dupa gust

Pentru dressingul de iaurt:
- 140gr iaurt
- 1 galbenus de ou fiert (tare)
- 1 lingurita de mustar
- 2 linguri de ulei
- 2-3 linguri suc de lamaie (sau dupa gust)
- sare si piper dupa gust




Mod de preparare reteta salata de telina cu morcovi, mar si dressing de iaurt :




Am pregatit mai intai dressingul de iaurt. Am pus intr-un bol un galbenus de ou fiert (tare) si l-am zdrobit bine cu o furculita. Am adaugat mustarul si am amestecat. Am adaugat apoi uleiul, in fir subtire, ca la maioneza clasica, si am amestecat pentru omogenizare. Nu va fie frica, nu se taie :). Am adaugat sucul de lamaie si iaurtul, amestecand dupa fiecare.
La sfarsit am asezonat cu sare si piper. Acest dressing de iaurt are gust de maioneza dar este mai sanatos si are mult mai putine calorii. Este insa mai fluid decat maioneza clasica si, din acest motiv, nu il putem folosi chiar la orice preparat pentru a inlocui maioneza.
Dressingul de iaurt fiind gata, am continuat cu prepararea salatei de telina cu morcovi, mar si dressing de iaurt. Telina curatata de coaja am dat-o pe razatoarea mare. Am procedat la fel cu morcovii.
Marul l-am lasat cu coaja, l-am spalat si l-am dat si pe el pe razatoarea mare.



Peste toate acestea am turnat dressingul de iaurt si am amestecat bine. Dupa ce am amestecat, am facut o degustare si am mai adaugat sare, piper si putin suc de lamaie :)
Salata de telina cu morcovi, mar si dressing de iaurt este gata si se poate servi.
Puteti servi aceasta salata alaturi de niste chiftele de cartofi cu branza sau chiftele de dovlecei cu branza, sau poate niste frigarui de pui...
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

7 comentarii

  1. si eu o fac, tot asa, ca salata de iarna. Nu pun insa uleiul (calorii fara numar...100ml de ulei sunt aprox. 1000 calorii)

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte gustoasa si sanatoasa, o salata perfecta pe timp de iarna! Recomand!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intr-adevar este o salata delicioasa si usor de facut (eu folosesc robotul). Va recomand sa stoarceti ingredientele inainte de a le amesteca cu sosul de iaurt sau maioneza simpla, altfel, salata iese ”apoasa”.

    RăspundețiȘtergere
  4. O salata foarte buna pe timp de iarna cand celelalte legume sunt scumpe si fara gust...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este! Va recomand si salata de telina cu pui si maioneza: https://www.absolutdelicios.ro/2017/08/salata-de-telina-cu-pui-si-maioneza.html

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...