CORNULETE FRAGEDE CU BORS (DE POST) - VIDEO

noiembrie 17, 2016


Aceste cornulete de post cu rahat au devenit preferatele noastre! Au o aroma deosebita, sunt super fragede si delicioase si, daca raman, se pastreaza perfect 😊
Cornuletele fac parte din categoria deserturilor simple, ieftine si absolut delicioase, pe care toata lumea le indrageste. Pe vremuri erau nelipsite de pe orice masa de sarbatoare si chiar si acum, cand gasim ingrediente pentru a prepara orice desert ne pofteste inima, cornuletele ocupa un loc important in preferintele noastre.



Pentru aluatul de cornulete exista mai multe variante: cu untura, cu unt sau de post. Acum, daca tot am intrat in post, am ales sa prepar niste cornulete de post. Aluatul se prepara cu ulei si bors si are o aroma minunata. Daca gusti cornuletele si nu stii cu ce sunt facute, n-ai nici o sansa sa ghicesti! Te vei gandi eventual la o esenta mai deosebita, dar in nici un caz la bors! :). Rolul borsului este acela de a fragezi cornuletele iar rezultatul este minunat.



In ceea ce priveste umplutura cornuletelor, am optat pentru rahat dar, la fel de bine, se pot umple cu gem si nuca sau doar cu gem, daca este un gem mai tare.
Va recomand din suflet aceasta reteta de cornulete de post cu bors, fragede si delicioase, chiar daca nu tineti post. Sunt atat de bune incat nici nu-ti dai seama ca sunt de post!

Ultima reteta video

Crema de caramel pentru torturi si prajituri


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cornulete fragede cu bors (de post):


Pentru aluatul cornuletelor
- 400gr faina
- 7gr drojdie uscata
- 100ml bors
- 150ml ulei
- un praf de sare
- 1 pliculet de zahar vanilat

Umplutura: 300-350gr rahat

Pentu finisat: aproximativ 200gr zahar pudra

Utile:

Tava de copt Tefal Color Edition, manere, 27 x 37 cm

Aluatul pentru cornuletele fragede cu bors este un aluat cu drojdie si, pentru a-l prepara, ingredientele lichide trebuie sa fie caldute.
Prin urmare, primul lucru pe care l-am facut a fost sa pun la incalzit uleiul si borsul. Ingredientele lichide trebuie sa fie caldute, nu fierbinti.



Am pus intr-un bol incapator un praf de sare si zaharul vanilat peste care am turnat amestecul caldut de bors si ulei. Am amestecat usor.
Am adaugat apoi faina amestecata cu drojdie, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn.
Cand nu am mai putut amesteca cu lingura am inceput sa framant aluatul cu mana, adaugand restul de faina. Aluatul pentru cornuletele fragede cu bors este un aluat dens, uleios, care nu trebuie framantat prea mult, doar cat sa incorporam toata faina.
Dupa ce am pregarat aluatul l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la dospit, la caldura, aproximativ o ora (sau cat sa isi dubleze volumul).
Dupa ce a trecut timpul de dospire, am impartit aluatul in 4 parti egale. Am pastrat o bucatica de aluat iar pe celelalte le-am pus deoparte. Nu este necesar sa presarati faina pe suprafata de lucru.



Bucatica de aluat pastrata am asezat-o pe suprafata de lucru si am intins-o in forma de cerc, iar ca grosime 2-3mm. Foaia de aluat trebuie sa fie subtire pentru ca cornuletele fragede cu bors vor mai creste in timpul coacerii. Am luat un castron cu diametrul de 24.5cm, l-am asezat peste foaia de aluat si am indreptat marginile cu un cutit, astfel incat cercul meu sa aiba forma de cerc si nu de hexagon :)
Cercul astfel format l-am taiat in 12 triunghiuri. Daca doriti cornulete putin mai mari, puteti taia cercul in 10 triunghiuri. La baza fiecarui triunghi am asezat cate o bucatica de rahat.
Am rulat apoi fiecare triunghi de aluat, de la baza spre varf, formand cornuletele.
Am asezat apoi cornuletele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se procedeaza la fel cu celelalte bucatele de aluat.
Am pus apoi cornuletele fragede cu bors in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-20 de minute.
Imediat dupa ce am scos cornuletele din cuptor, le-am tavalit prin zahar pudra. Nu le lasati sa se raceasca pentru ca nu se mai lipeste zaharul de ele.


Cornuletele fragede cu bors sunt foarte gustoase si calde si reci. Ne-au mai ramas 3 bucatele pentru a doua zi si va asigur ca sunt la fel de bune! Mai mult de atat nu rezista nimic la noi! :)
Spor la gati si pofta buna!
P.S: Un alt dulce de post, surprinzator de gustos: Prajitura cu morcovi (de post)
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

11 comentarii

  1. Delicioase! Le-am încercat de curand si sunt foarte încântată de rețetă! Felicitări, Isabella!

    RăspundețiȘtergere
  2. Aluatul ramas se poate pastra la frigider/congelator?

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Nu are cum sa se taie aluatul. Asa este el :). Imediat dupa preparare are un aspect de parca ar fi gata sa se rupa. Se intinde insa fara probleme.

      Ștergere
  4. Chiar aveti retete delicioase!

    RăspundețiȘtergere
  5. In loc de 7 gr de drojdie uscata cat pot pune echivalent la cea proaspata?

    RăspundețiȘtergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...