PLACINTA CU MERE CU ALUAT FOIETAJ

februarie 15, 2015

ENGLISH VERSION HERE

Placinta cu mere cu aluat foietaj congelat a fost prima mea placinta. Inainte de asta mai facusem doar pateuri congelate pe care doar le lasam putin sa se dezghete si le bagam la cuptor. Deci se poate prepara chiar si de cei complet lipsiti de experienta.
De-a lungul timpului am incercat diverse marci de aluat si, intr-un final, m-am oprit la aluatul pentru foietaj din Auchan (marca proprie). Contine doua foi si imi este mai usor sa-l potrivesc in tava. In plus, este si mai ieftin.
Gasiti pe blog si reteta de aluat foietaj de casa, super gustoasa, usor de preparat, dar aluatul iese o idee mai scump decat cel din  comert.
Daca aveti ceva mai mult timp la dispozitie, adica vreo 20 de minut in plus, va recomand si placinta cu mere cu aluat fraged cu unt si smantana. Este super gustoasa :).


Ingrediente necesare pentru a prepara placinta cu mere cu aluat foietaj (pentru o tava de 25/35 cm):


- 1 pachet aluat foietaj congelat (800gr)
- 2 kg mere
- 3-5 linguri zahar (dupa gust)
- 1 lingurita cu varf scortisoara
- zahar pudra pentru decor

Mod de preparare placinta cu mere cu aluat foietaj:


Am lasat aluatul sa se dezghete si am pregatit merele. Le-am spalat, le-am dat pe razatoarea mare si le-am pus la calit cu 5 linguri de zahar. Din punctul meu de vedere placinta cu mere nu trebuie sa fie foarte dulce dar nici prea acra nu trebuie sa fie. Cel mai bine ar fi sa gustati merele calite ca sa puteti sa potriviti cantitatea de zahar. Mi s-a intamplat sa pun doar 3 linguri de zahar pentru ca erau merele foarte dulci.
Le-am lasat pe foc pana au scazut un pic apoi am adaugat o lingurita cu varf de scortisoara.



Intre timp se dezghetase si aluatul, asa ca am inceput sa asamblez placinta. Foaia de aluat era prea scurta si prea lata pentru tava mea si, ca sa se potriveasca, am taiat o fasie laterala si am asezat-o in locul liber din tava.
 Peste foaia din tava am asezat merele, uniform, iar peste ele cea de-a doua foaie de placinta. Aluatul pentru foietaj nu trebuie uns cu nimic si nici tava, daca este antiaderenta.
Dupa ce a fost totul asezat in tava, am taiat placinta (patrate mai mari) si am pus-o la cuptor.




Se poate taia si dupa coacere dar trebuie lasata putin sa se raceasca si, cum noi nu avem rabdare, o tai inainte. La cuptor a stat cam 25 minute, cat sa se rumeneasca. Dupa ce am scos-o din cuptor, am decorat-o cu putina scortisoara si zahar pudra.
Este foaaaarte buna si, din acest motiv, evit sa fac placinta cu mere pentru ca nu ma pot opri din mancat...
Va recomand si prajitura turnata cu mere. Este super buna! :)
Spor la gatit si pofta buna! 
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

13 comentarii

  1. Nu am facut niciodata foietaj cu mere, foaie intreaga. Sunt curioasa cum s-a copt foietajul daca nu a ramas putin crud? merele fiind umede.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foietajul nu ramane crud. Este, intr-adevar, umed in interior, dar nu crud. Indiferent ce aluat folositi, partea din interior va fi umeda.

      Ștergere
  2. 2 kg de mere la 800 gr foietaj? Este enorma cantitatea de mere! Pe probate, acum fac reteta si mi-a ramas extrem de multa umplutura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cantitatea de mere este pentru o tava de 25/35 cm. Daca ti-a ramas umplutura, inseamna ca pur si simplu nu ai folosit-o pe toata...

      Ștergere
  3. Este tava de 42 cu 37. Si placinta q fost ok dar cu foarte multa umplutura...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este prima placinta care chiar mi a iesit asa cum trebuie.Multumesc!😊

    RăspundețiȘtergere
  5. Și să nu se lipească de tava ceroloseti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tava este antiaderenta si nu se lipeste. Daca este o tava normala, se poate folosi hartie de copt

      Ștergere
  6. Temperatura cuptorului?,preîncălzi sau nu? Nu știu de ce dar sunt multi care dau rețete și omit cate un amănunt referitor la gramaj,timp sau temperatura ,nu ies rețetele de nu îți mai vine sa faci nimic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este cuptor pe gaz. Cuptorul trebuie sa fie intotdeauna preincalzit

      Ștergere
  7. Răspunsuri
    1. Eu am tinut-o 25 de minute in cuptor pe gaz, preincalzit. Timpul de coacere difera de la un cuptor la altul. Este gata cand se rumeneste

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...