CHEC PUFOS CU CACAO (CHEC MARMORAT, CHEC ZEBRA) - RETETA VIDEO
octombrie 25, 2016Acest articol contine linkuri de afiliere
Checul pufos cu cacao este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi. Este delicios, economic, super usor de preparat si este potrivit pentru orice ocazie. Poate fi o gustare excelenta pentru cei mici alaturi de un pahar cu lapte, merge de minune la cafeaua de dimineata, ca desert de weekend dar il putem prepara si pentru o masa festiva. Checul pufos cu cacao cu model marmorat (zebra) sau « in dungi », cum i-au zis ai mei, este cea mai buna alegere pentru ocazii speciale, este aspectuos si are succes garantat. Si nu prea aveti ce sa gresiti la el.
Reteta de chec pufos cu cacao este una foarte simpla iar modelul de zebra este foarte usor de realizat. Se separa compozitia in doua parti, una cu cacao iar cealalta fara cacao, si se aseaza in tava cu lingura, alternand cele doua culori. Ca sa nu se amestece culorile si sa ramana straturile seperate, trebuie sa puneti deoparte doua linguri de faina, echivalentul celor doua linguri de cacao, si, dupa ce impartiti compozitia, intr-una puneti cele doua linguri de cacao iar in cealalta cele doua linguri de faina.
Reteta de chec pufos cu cacao este una foarte simpla iar modelul de zebra este foarte usor de realizat. Se separa compozitia in doua parti, una cu cacao iar cealalta fara cacao, si se aseaza in tava cu lingura, alternand cele doua culori. Ca sa nu se amestece culorile si sa ramana straturile seperate, trebuie sa puneti deoparte doua linguri de faina, echivalentul celor doua linguri de cacao, si, dupa ce impartiti compozitia, intr-una puneti cele doua linguri de cacao iar in cealalta cele doua linguri de faina.
Checul preparat dupa aceasta reteta este foarte pufos si absolut delicios. Nu este prea uscat sau inecacios, nu este nici tare sau faramicios, este perfect :). Vi-l recomand cu drag !
RETETA VIDEO (CC - SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA)
Mai intai am separat galbenusurile de albusuri.
Am pus albusurile intr-un bol incapator, am adaugat un praf de sare si le-am mixat pana au capatat consistenta.
Am adaugat apoi zaharul, in doua etape, continuand sa mixez pana se dizolva zaharul.
Cand terminam de mixat, albusurile trebuie sa aiba aspect de bezea ferma si lucioasa.
Separat, intr-un alt bol, aveam galbenusurile. Peste ele am turnat uleiul, treptat, ca la maioneza, amestecand in acelasi timp pana am obtinut un amestec omogen.
Acest amestec de galbenusuri si ulei l-am adaugat la albusuri, am adaugat si esenta de vanilie si am mixat usor, doar cat sa se omogenizeze.
Ingredientele de mai jos sunt pentru o tava de 30/11.5cm.
Va recomand si checul din albusuri cu mere si stafide. Este delicios! :)
Aveti mai jos si reteta video.
Va mai recomand:
Bat de tort simplu (pandispan)
Blat de tort cu cacao (pandispan cu cacao)
Pandispan cu piersici
Tort de ciocolata - reteta simpla
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
- 5 oua
- 200gr faina
- 200gr zahar
- 2 linguri de cacao
- 100ml ulei
- un praf de sare
- o lingurita praf de copt
- 2-3 lingurite esenta de vanilie
Va recomand si checul din albusuri cu mere si stafide. Este delicios! :)
Aveti mai jos si reteta video.
Va mai recomand:
Bat de tort simplu (pandispan)
Blat de tort cu cacao (pandispan cu cacao)
Pandispan cu piersici
Tort de ciocolata - reteta simpla
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta chec pufos cu cacao (chec marmorat, chec zebra) :
Ingrediente pentru checul pufos cu cacao |
- 5 oua
- 200gr faina
- 200gr zahar
- 2 linguri de cacao
- 100ml ulei
- un praf de sare
- o lingurita praf de copt
- 2-3 lingurite esenta de vanilie
Mod de preparare reteta chec pufos cu cacao :
RETETA VIDEO (CC - SUBTITRARE IN LIMBA ROMANA)
Mai intai am separat galbenusurile de albusuri.
Am pus albusurile intr-un bol incapator, am adaugat un praf de sare si le-am mixat pana au capatat consistenta.
Cand terminam de mixat, albusurile trebuie sa aiba aspect de bezea ferma si lucioasa.
Separat, intr-un alt bol, aveam galbenusurile. Peste ele am turnat uleiul, treptat, ca la maioneza, amestecand in acelasi timp pana am obtinut un amestec omogen.
Acest amestec de galbenusuri si ulei l-am adaugat la albusuri, am adaugat si esenta de vanilie si am mixat usor, doar cat sa se omogenizeze.
Am amestecat intr-un vas faina cu praful de copt si am pus deoparte doua linguri de faina. Nu uitati sa le puneti deoparte !
Dupa ce am pus deoparte doua linguri, am adaugat restul de faina amestecata cu praf de copt la compozitia pentru checul pufos cu cacao. Am amestecat usor de jos in sus, cu o spatula. In aceasta etapa nu este indicat sa folosim mixerul.
Aceasta compozitie am impartit-o in doua parti egale : intr-un bol am adaugat 2 linguri de faina, iar in celalalt am adaugat 2 linguri de cacao. Am omogenizat fiecare compozitie apoi am putut asambla checul pufos cu cacao, cu model de zebra
Am tapetat tava (30/11.5cm) cu hartie de copt. Am luat o lingura din compozitia cu cacao si am asezat-o in mijlocul tavii. Nu trebuie sa intindeti sau sa nivelati in vreun fel compozitia, pur si simplu o lasati sa cada de pe lingura si veti vedea cum se aseaza singura. Peste prima lingura din compozitia cu cacao am asezat o lingura din compozitia simpla, fara cacao, apoi a urmat iar o lingura din compozitia cu cacao. Se procedeaza la fel, alternand cele doua culori, pana se termina ambele compozitii.
La ce temperatura se coace checul pufos cu cacao
Checul pufos cu cacao astfel aranjat l-am pus in cuptorul preincalzit (180º C) timp de aproximativ 40 de minute. Cand scoateti checul pufos cu cacao din cuptor este indicat sa-i faceti testul cu scobitoarea: intepati cu o scobitoare partea din mijloc a checului si, daca scobitoarea iese uscata, checul este copt.
Dupa ce am scos checul pufos cu cacao din cuptor, l-am lasat sa se racoreasca putin apoi l-am scos din tava, am indepartat hartia de copt si l-am feliat.
Nu este necesar sa-l pudrati cu zahar pentru ca este suficient de dulce iar modelul este dragalas si este pacat sa-l acoperiti.
Dupa ce am pus deoparte doua linguri, am adaugat restul de faina amestecata cu praf de copt la compozitia pentru checul pufos cu cacao. Am amestecat usor de jos in sus, cu o spatula. In aceasta etapa nu este indicat sa folosim mixerul.
Aceasta compozitie am impartit-o in doua parti egale : intr-un bol am adaugat 2 linguri de faina, iar in celalalt am adaugat 2 linguri de cacao. Am omogenizat fiecare compozitie apoi am putut asambla checul pufos cu cacao, cu model de zebra
Am tapetat tava (30/11.5cm) cu hartie de copt. Am luat o lingura din compozitia cu cacao si am asezat-o in mijlocul tavii. Nu trebuie sa intindeti sau sa nivelati in vreun fel compozitia, pur si simplu o lasati sa cada de pe lingura si veti vedea cum se aseaza singura. Peste prima lingura din compozitia cu cacao am asezat o lingura din compozitia simpla, fara cacao, apoi a urmat iar o lingura din compozitia cu cacao. Se procedeaza la fel, alternand cele doua culori, pana se termina ambele compozitii.
La ce temperatura se coace checul pufos cu cacao
Checul pufos cu cacao astfel aranjat l-am pus in cuptorul preincalzit (180º C) timp de aproximativ 40 de minute. Cand scoateti checul pufos cu cacao din cuptor este indicat sa-i faceti testul cu scobitoarea: intepati cu o scobitoare partea din mijloc a checului si, daca scobitoarea iese uscata, checul este copt.
Dupa ce am scos checul pufos cu cacao din cuptor, l-am lasat sa se racoreasca putin apoi l-am scos din tava, am indepartat hartia de copt si l-am feliat.
Nu este necesar sa-l pudrati cu zahar pentru ca este suficient de dulce iar modelul este dragalas si este pacat sa-l acoperiti.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
Daca ati testat aceasta reteta delicioasa de chec, astept sa-mi spuneti in comentarii cat de mult v-a placut.
Daca ati testat aceasta reteta delicioasa de chec, astept sa-mi spuneti in comentarii cat de mult v-a placut.
28 comentarii
Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)
ȘtergereL-AM FACUT SI EU. ARATA APROAPE ASA CA IN FOTO.
RăspundețiȘtergereSuper! Ma bucur ca ti-a iesit checul pufos cu cacao! :)
ȘtergereCe mult ma bucur ca v-am descoperit!!! :) voi face si eu checul pufos cu cacao dupa reteta dvs., multumesc frumos!
RăspundețiȘtergereCu drag :)
Ștergere:* mi-a iesit foarte frumos checul! :)
Ștergere"Am amestecat intr-un vas faina cu praful de copt si am pus deoparte doua linguri de faina. Nu uitati sa le puneti deoparte !"....este pentru prima data cand vad o reteta corecta...multe postari cu acest chec zebra sunt pe internet insa multi au uitat de surplusul de cacao care modifica balanta celor 2 aluaturi. Felicitari din toata inima!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! Ma bucur ca v-a fost de folos reteta! :)
ȘtergereEu nu mai pun praf de copt deoarece albusurilesunt bine batute si au aer incorporat .Oricum arata bine si retete se chec sunt multe marea lor majoritate au si lapte sau iaurt.😘
RăspundețiȘtergereWaaaa, ce bine arata! Trebuie sa incerc si eu aceasta reteta de chec pufos cu cacao. Sper sa iasa!
RăspundețiȘtergereNu are de ce sa nu iasa. Checul pufos cu cacao este usor de preparat :)
ȘtergereReteta probata.Foarte bun a iesit :)
RăspundețiȘtergerePerfect!Ador acest chec!
RăspundețiȘtergereEu nu prea mananc chec, dar copii mei il adora. Voi incerca aceasta reteta, mi se pare destul de simpla
RăspundețiȘtergereSi copiii mei adora checul si le fac destul de des. Acest chec pufos cu cacao este preferatul lor.
ȘtergereMinunat checul! Eu i-am pus si niste nuci
RăspundețiȘtergereCred ca a iesit minunat cu nuci!
ȘtergereCe frumos e! Trebuie sa-l fac si eu. Sper sa iasa ca in poza!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Sigur va iesi minunat!
ȘtergereAm facut si eu acest chec marmorat. A iesit delicios, moale si pufos, dar a crapat rau de tot :(. Stiti cumva de ce?
RăspundețiȘtergereSe intampla foarte des sa crape checul. Cu cat temperatura de coacere este mai mare, cu atat va crapa mai mult. Incercati sa reduceti temperatura
ȘtergereAm facut chec pentru prima data si a iesit delicios, dar cam tare...
RăspundețiȘtergereAcest chec ar trebui sa fie moale si pufos. Probabil ati pus prea multa faina
ȘtergereIese un singur chec sau ies doua?
RăspundețiȘtergereIngredientele sunt pentru un singur chec.
ȘtergereCea mai buna reteta de chec încercată pina acum!! E perfecta!!♥️
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut checul pufos cu cacao! Va recomand si checul cu banane si ciocolata: https://www.absolutdelicios.ro/2022/04/chec-cu-banane-si-ciocolata-reteta-video.html
Ștergere