STUFAT CU CARNE DE PORC RETETA VIDEO

aprilie 05, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara stufat cu carne de porc:

- 700gr carne de porc degresata
- 6 legaturi de ceapa verde
- 4 legaturi de ustroi verde
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri pasta de tomate
- sare dupa gust
- apa, cat sa acopere toate ingredientele

                                             Publicitate




Ceapa si usturoiul trebuie sa fie cat mai proaspete, cu frunze lungi si verzi. In functie de preferinte, puteti adauga in stufat spanac sau stevie. Eu m-am limitat la ceapa si usturoi pentru ca sunt singurele verzituri pe care le agreeaza ai mei.
Am pregatit stufatul in asa fel incat sa fie si pe gustul meu, si pe gustul sotului. Sotului meu ii place ca stufatul sa fie scazut, rumenit si, separat, carne prajita. Mie imi place cu carne si ceva sos. Fiind facut la cuptor este rumenit la suprafata dar i-am pus suficienta apa astfel incat sa aiba si sos iar carnea am prajit-o mai intai si am asezat-o deasupra stufatului. Delicios! Haideti sa va povestesc pe larg cum l-am facut.

Mod de preparare stufat cu carne de porc:



Am pregatit mai intai carnea. Am spalat-o, am degresat-o, am feliat-o si am pus-o la prajit intr-o tigaie teflonata unsa cu putin ulei. Am lasat-o sa se rumeneasca usor pe ambele parti, am presarat-o cu putina sare si am trecut la verdeturi. 




Am curatat si am spalat bine ceapa si usturoiul apoi le-am tocat, partea alba mai marunt, iar frunzele ceva mai mare. Le-am pus apoi la calit intr-o tigaie cu 4 linguri de ulei si le-am lasat doar cat sa se moaie putin.
Am adaugat apoi 3 linguri de pasta de tomate, cam 3 pahare de apa si sare. Apa trebuie sa fie pana la nivelul stufatului. Am amestecat bine, am oprit focul si am mutat stufatul intr-o cratita. Am asezat bucatile de carne deasupra si am pus cratita la cuptor pentru 45 de minute.




Daca il vreti “prajit bine” il lasati ceva mai mult.
Este o mancarica foarte gustoasa, si cu sos, si rumenita iar carnea este foarte frageda. Este foarte bun cu paine proaspata!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...