TORT DE CIOCOLATA CU FRISCA SI CAPSUNE

iunie 15, 2015

Ingrediente necesare pentru a prepara tortul de ciocolata cu frisca si capsune

Pentru blat aveti nevoie de:
- 150gr biscuiti
- 100gr ciocolata neagra
- 50gr unt
- 50ml lapte
Pentru crema de ciocolata 1 aveti nevoie de :
- 250ml frisca lichida indulcita
- 150gr ciocolata neagra
- 8gr gelatina
Pentru crema de capsune aveti nevoie de :
- 200ml frisca lichida indulcita
- 300gr capsune
- 12gr gelatina
Pentru crema de ciocolata 2 aveti nevoie de :
- 200ml frisca lichida indulcita
- 150gr ciocolata neagra
Capsune sau ciocolata pentru decor
Ingredientele sunt pentru un tort de 22cm.



Tortul de ciocolata cu frisca si capsune este un tort delicios, fara coacere, cu blatul din biscuiti si ciocolata. Este perfect pentru zilele de vara! Cand nu gasiti capsune proaspete puteti folosi si capsune congelate.
Pentru a prepara acest tort aveti nevoie de un inel pentru tort pe care il asezati pe un platou.

Va mai recomand:
Tortul Mimoza

Mod de preparare tort de ciocolata cu frisca si capsune:

Sa incepem cu blatul de biscuiti si ciocolata. Am pus la topit la bain-marie ciocolata, untul si laptele apoi am maruntit biscuitii. Biscuitii ii puteti macina la blender, la masina de tocat sau ii puteti pune intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul. Eu am ales sa ii pun intr-o craticioara si sa ii zdrobesc cu presa de cartofi (erau foarte moi si a mers).
Cand s-a topit ciocolata am turnat-o peste biscuitii maruntiti si am amestecat bine. Am asezat forma de tort pe un platou si am presarat in interior (pe fund) cam 2-3 linguri de biscuiti maruntiti ca sa nu se lipeasca blatul foarte tare.



Am turnat apoi in forma de tort amestecul de biscuiti si ciocolata si am presat cu fundul unui pahar astfel incat sa capete forma de blat. Am pus apoi platoul in frigider ca sa se intareasca blatul.
Crema de ciocolata 1
Pentru a prepara crema de ciocolata am pus la topit la bain-marie 250ml frisca si 150gr ciocolata neagra. Dupa ce s-a topit complet ciocolata, am lasat sa se raceasca apoi am mixat putin crema de ciocolata astfel incat sa isi mareasca volumul dar fara sa se intareasca prea tare.
(Puteti folosi un mixer ca acesta.)
Puteti observa diferenta in imagini fata de crema de ciocolata 2.
Am pus apoi 8gr de gelatina si 50ml apa intr-un castronel, am lasat sa se hidrateze 10-15 minute apoi am dizolvat gelatina la bain-marie. Gelatina nu trebuie sa fiarba si aveti grija sa se dizolve complet. Am amestecat crema de ciocolata cu gelatina dizolvata si am turnat in forma de tort peste blatul de biscuiti. Am pus apoi platoul inapoi in frigider ca sa stea cam o ora inainte de a turna si crema de frisca si capsune.






Crema de frisca si capsune
Am mixat capsunele la blender, am batut frisca cu mixerul separat intr-un vas pana s-a intarit si apoi le-am amestecat. Pentru aceasta crema am pregatit 12 gr de gelatina hidratata in 70ml apa si dizolvata la bain-marie.
Am amestecat gelatina dizolvata cu crema de frisca si capsune apoi am turnat in forma de tort, peste crema de ciocolata. Crema de ciocolata trebuie sa fie suficient de tare pentru a sustine crema de frisca si capsune. Daca nu s-a intarit suficient puteti pune platoul cateva minute la congelator ca sa grabiti procesul. Din momentul in care ati pus si crema de frisca si capsune tortul trebuie sa stea la frigider macar 5 ore inainte de a-l desface.
Crema de ciocolata 2 
Am pus la bain-marie 150gr ciocolata neagra si 200ml frisca si am tinut pana s-a topit ciocolata. Crema astfel obtinuta am lasat-o sa se raceasca pana a ajuns la temperatura camerei apoi am pus-o la frigider unde trebuie sa stea cel putin o ora. Trebuie sa fie foarte rece in momentul cand o mixam
Dupa ce s-a racit crema de ciocolata am mixat-o timp de cateva minute pana s-a intarit. Am scos apoi tortul din frigider, l-am apasat usor ca sa verific daca s-a intarit si i-am scos inelul. L-am imbracat apoi in crema de ciocolata si l-am decorat cu capsune.
Cam asta-i tot. Vreau sa va mai spun doar ca blatul este destul de tare cand scoateti tortul din frigider si este bine sa-l lasati 10-15 minute la temperatura camerei inainte de a-l taia.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

2 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...