CREMA DE CARAMEL PENTRU TORTURI SI PRAJITURI - RETETA VIDEO

aprilie 09, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Crema de caramel intra in top 3 creme pentru torturi si prajituri, alaturi de crema de vanilie si crema de ciocolata. Toate trei imi plac foarte mult si imi este foarte greu sa aleg una dintre ele. De cele mai multe ori le folosesc pe toate trei :). Chiar va recomand sa incercati si voi un tort cu blat simplu, de pandispan, si 3 creme: de vanilie, de ciocolata si caramel. Este delicios!
Crema de caramel este o crema foarte usor de preparat care are la baza caramelul (zaharul caramelizat). Caramelul acesta da si gust si culoare cremei. Nu este nevoie sa adaugati alte arome. Trebuie sa aveti insa grija sa nu ardeti zaharul pentru ca devine amar.



Puteti folosi aceasta delicioasa crema de caramel pentru torturi, prajituri, pentru a umple gogosi, cornuri sau la clatite. Este o crema densa, catifeleta, cu gust intens de caramel. Merge la orice, ca si crema de vanilie sau crema de ciocolata. O puteti servi si simpla, ca pe o budinca. Noi asa facem de obicei :).
Crema de caramel poate fi folosita ca atare sau poate fi amestecata cu unt.
Eu am folosit crema de caramel la prajitura cu crema de caramel si la prajitura cu foi si crema de caramel.
Daca doriti sa preparati un tort, gasiti reteta de blat de tort simplu aici.
Dar acum haideti sa va spun ce ingrediente va trebuie pentru crema de caramel si cum se face.

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta crema de caramel:

Ingrediente pentru crema de caramel

- 500ml lapte
- 3 galbenusuri
- 125gr zahar
- 50gr faina



Mod de preparare reteta crema de caramel pentru torturi si prajituri




Am pus deoparte 5-6 linguri de lapte rece iar restul de lapte l-am pus la incalzit (cat sa devine fierbinte)
Am pus zaharul intr-o craticioara, pe aragaz. Am tinut la foc mic pana cand zaharul s-a topit si a capatat culoarea chihlimbarului. Ca sa se topeasca uniform, eu amestec zaharul cu o lingura.
In momentul in care s-a caramelizat zaharul trebuie sa avem si lapte fierbinte la indemana. Este bine sa fie o temperatura cat mai apropiata intre lapte si caramel pentru ca nu reactioneaza prea frumos :)
Prin urmare, dupa ce s-a caramelizat zaharul am luat craticioara de pe foc si am turnat laptele fierbinte. Turnati laptele treptat, mai de la distanta, pentru ca se produc niste reactii efervescente.
Dupa ce am turnat laptele caramelul s-a intarit. Am pus craticioara inapoi pe foc si am mai tinut cateva minute, amestecand des, ca sa se dizolve.
Dupa ce s-a dizolvat caramelul l-am luat de pe foc si am continuat prepararea cremei de caramel. 
Am pus intr-un bol galbenusurile si le-am mixat putin. Am adaugat laptele rece si am mixat pentru omogenizare. 
Am adaugat apoi faina, treptat, mixand in acelasi timp.



Acest amestec l-am turnat peste caramel, am amestecat apoi am pus compozitia pe aragaz, la foc mic.
Am tinut pe foc, amestecand continuu, pana s-a ingrosat. Crema de caramel este gata in momentul in care incepe sa bolboroseasca.
Dupa preparare crema de caramel se acopera cu folie alimentara ca sa nu se formeze crusta. Folia alimentara se aseaza direct pe crema. Dupa ce se raceste, crema de caramel poate fi folosita ca atare sau se poate amesteca cu unt.


Cam atat a ramas pentru poza. Restul s-a "degustat" din cratita :)
Va recomand cu drag aceasta reteta de crema de caramel. Este pur si simplu minunata, cea mai buna alegere pentru torturi si prajituri! :)
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
Astept sa-mi scrieti in comentarii ce prajituri sau torturi delicioase ati preparat cu aceasta crema caramel.

You Might Also Like

4 comentarii

  1. Crema mea preferata! Ador caramelul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne place foarte mult crema de caramel! Va recomand o prajitura cu foi si crema de caramel!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Crema de caramel este, intr-adevar, foarte buna si usor de preparat. Multumesc pentru vizita!

      Ștergere

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...