SALATA DE DOVLECEI CU MAIONEZA

august 22, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Salata de dovlecei cu maioneza este o salata super gustoasa pe care o puteti servi ca gustare sau ca aperitiv. Se prepara cu dovlecei rumeniti usor la tigaie, maioneza si ceapa sau usturoi.
Noi nu am reusit sa cadem de acord daca sa preparam salata de dovlecei cu maioneza cu ceapa sau cu usturoi. Ai mei au vrut cu usturoi, eu am vrut cu ceapa, nu a cedat nimeni, asa ca am impartit salata de dovlecei cu maioneza in doua: jumatate am facut-o cu usturoi si jumatate cu ceapa :). Si am impacat si capra, si varza. Ai mei au spus ca salata cu usturoi este mai buna, mie mi-a placut mai mult salata cu ceapa. Daca alegeti varianta cu usturoi, adaugati si putin marar proaspat pentru ca merge de minune.
In ceea ce priveste maioneza, puteti folosi maioneza de casa sau maioneza din comert, dupa preferinta. Cel mai bine este insa sa amestecati maioneza cu iaurt, in proportiile dorite. Se pastreaza gustul de maioneza dar vom folosi mai putina.


Dovleceii trebuie mai intai sa ii feliati, sa ii presarati cu sare si sa ii lasati sa se odihneasa 20-30 de minute, ca sa lase apa. Dupa aceea, ii puteti rumeni usor la tigaie, cu putin ulei, sau, daca aveti posibilitatea, ii puteti pune pe gratar.
Dupa ce se racesc dovleceii ii tocati bucatele mici si ii lasati la scurs inca aproximativ 15 minute. Veti vedea ca inca mai lasa apa. Salata de dovlecei cu maioneza este o salata care se serveste intinsa pe paine, ca salata de vinete, si nu trebuie sa fie prea apoasa.
Salata de dovlecei cu maioneza este bine sa o puneti la frigider macar 30 de minute inainte de servire, ca sa se intrepatrunda aromele. A noastra nu a apucat sa ajunga in frigider, cea cu usturoi nu a apucat nici macar sa fie pozata :)

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta salata de dovlecei cu maioneza:


- 1.5 kg dovlecei
- 400ml maioneza
- 140gr iaurt
- sare dupa gust
- 3-5 catei de usturoi sau 1 ceapa
Optional:
- 1/2 legatura marar (daca pregatiti varianta cu usturoi)
- suc de lamaie dupa gust



Mod de preparare reteta salata de dovlecei cu maioneza


Am spalat dovleceii, i-am taiat rondele groase cam de 1 cm, i-am asezat intr-o stracuratoare, i-am presarat cu sare si i-am lasat sa se odihneasca aproximativ 20-30 de minute. In acest timp dovleceii vor lasa apa.
Am pus apoi dovleceii la prajit, in transe, intr-o tigaie antiaderenta cu putin ulei. Am lasat dovleceii sa se rumeneasca pe ambele parti apoi i-am scos pe o farfurie si i-am lasat sa se raceasca complet.
Dupa ce s-au racit dovleceii i-am tocat bucatele mici si i-am pus in stracuratoare. Dovleceii mai lasa apa si este bine sa ii mai tinem la scurs aproximativ 15 minute ca sa nu iasa salata prea apoasa.
Am mutat apoi dovleceii intr-un bol de salata. Am adaugat maioneza si iaurtul si am amestecat bine.
Am impartit salata de dovlecei cu maioneza in doua parti.
Intr-un bol am adaugat usturoi zdrobit si marar tocat. Sotul meu a solicitat si putin suc de lamaie. Am amestecat bine si am potrivit de sare. Este bine sa adaugati sare la sfarsit pentru ca si maioneza si dovleceii sunt sarati.
In celalat bol cu salata am adaugat ceapa tocata marunt.
Serviti salata de dovlecei cu maioneza intinsa pe paine proaspata de casa. Va recomand painea de casa cu cartofi si painea de casa pentru sandvisuri.
Mie mi-a placut mai mult salata de dovlecei cu maioneza si ceapa. Are gust de salata de vinete :)
Daca va plac salatele cu dovlecei, va recomand si salata de dovlecei cu iaurt si usturoi, salata de fasole boabe cu dovlecei si salata cu dovlecei si branza.
Spor la gatit si pofta buna.
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...