SALATA TABBOULEH

septembrie 13, 2017


ENGLISH RECIPE HERE

Salata Tabbouleh, cunoscuta si ca salata de patrunjel sau salata de bulgur, este o salata absolut minunata din bucataria araba. Este o salata foarte gustoasa, revigoranta, plina de nutrienti si, in plus, foarte usor de preparat.
Salata Tabbouleh se prepara cu patrunjel, rosii, ceapa verde, menta si bulgur fin si se asezoneaza cu sare, ulei de masline si suc de lamaie.. Unele retete de salata Tabbouleh contin si castravete. Eu am pus si castravete, pentru ca imi place foarte mult dar, daca nu va place, puteti renunta la el fara probleme.



Bulgurul este un amestec de boabe de grau macinate mare, in special din grau dur. Este prefiert si nu trebuie gatit, trebuie doar sa-l punem la muiat in apa fierbinte. Daca nu gasiti bulgur fin, il puteti inlocui cu cuscus.
Salata Tabbouleh este o salata pe care trebuie sa o adaptati dupa gust. Puteti obtine o salata super gustoasa chiar daca nu sunteti cei mai mari fani ai patrunjelului. Eu chiar am crezut ca ai mei nu se vor atinge de aceasta salata pentru ca sunt foarte mofturosi cand vine vorba de verdeata. Cand le pun patrunjel in mancare aud foarte des: "isabeloooo, iar ne-ai pus frunze-n supa!?! Tu chiar vrei sa ne omori!?!" Ei bine, de data aceasta au mancat, nu au comentat, si chiar le-a placut! :) Am folosit insa ceva mai putin patrunjel (majoritatea retetelor prevar 3-4 legaturi de patrunjel) si am obtinut o salata acrisoara, cu aroma de menta. Se simtea putin si patrunjelul, dar il acoperea menta.
In mod traditional, salata Tabbouleh se serveste ca aperitiv sau gustare, dar pentru noi este mai degraba o garnitura. O puteti servi alaturi de o friptura la cuptor, cum ar fi puiul pe sticla la cuptor sau puiul la cuptor cu 40 de catei de usturoi. O puteti servi si cu frigarui de pui, cu Souvlaki sau chiftele. Noi am servit salata Tabbouleh cu Keftedes (chiftele grecesti).

Ingrediente necesare pentru a prepara salata Tabbouleh:


- 2 legaturi de patrunjel (sau 3, dupa gust)
- 4-5 fire de menta
- 2 rosii
- 2 castraveti micuti
- 1 legatura de ceapa verde
- 80 gr bulgur fin + 100-120ml apa fierbinte (sau conform instructiunilor de pe ambalaj)
- sucul de la 1/2-1 lamaie (dupa gust)
- 2 linguri ulei de masline
- sare dupa gust


Mod de preparare salata Tabbouleh


Am preparat mai intai bulgurul. L-am pus intr-un bol si am turnat peste el 100ml apa fierbinte. Daca este necesar, puteti sa mai adaugati 1-2 linguri de apa. Bulgurul trebuie lasat sa stea 5-10 minute ca sa absoarba apa si sa se umfle. 
Eu il las sa stea mai mult ca sa se si raceasca si, intre timp, pregatesc celelalte ingrediente pentru salata Tabbouleh.
Am spalat rosiile, le-am taiat cubulete mici si le-am pus la scurs intr-o strecuratoare.
Am spalat patrunjelul si menta si le-am pus la scurs, intr-o strecuratoare.
Dupa aproximativ 10 minute m-am apucat de prepararea salatei Tabbouleh.
Am tocat ceapa verde, partea verde rondele subtiri, iar partea alba am tocat-o marunt. Am pus ceapa tocata intr-un bol. Am adaugat castravetii tocati cubulete mici.
Am tocat fin patrunjelul si menta si le-am adaugat la salata. La salata tabbouleh toate ingredientele trabuie tocate cat mai marunt.
Am adaugat apoi rosiile tocate si scurse si bulgurul.
Am mai adaugat sare, ulei de masline si suc de lamaie si am amestecat bine.
Salata Tabbouleh este gata si o puteti servi. Va fi insa mult mai gustoasa daca o tineti la frigider 30 de minute inainte de servire.
Va recomand cu drag aceasta salata foarte gustoasa si sanatoasa. Va va placea cu siguranta!
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...