SARATELE CU BRANZA SI MASLINE

iulie 21, 2018


Va plac saratelele cu branza? Sotul meu este pur si simplu innebunit dupa ele. Nu prea urmareste el ce postez eu pe Facebook, dar saratelele cu branza ii sar imediat in ochi. Si ma pune la treaba :). Deja m-am invatat: dupa fiecare postare cu saratele pe Facebook, urmeaza o noua runda de saratele cu branza la mine in bucatarie. Sau poate covrigei cu branza ori biscuiti cu cascaval.
Cred ca v-am mai spus eu voua ca pe mine nu gatitul in sine ma atrage. Cred ca as innebuni daca ar trebui sa prepar in fiecare zi aceeasi ciorba :). Ce-mi place mie este sa ma joc cu ingredientele si sa creez noi retete.
Si uite asa am preparat eu niste saratele cu branza si masline, fragede si super gustoase.
Ingredientele sunt cele de la saratelele cu branza la care am adaugat masline tocate marunt. Marturisesc ca nu am fost foarte inspirata si am presarat saratelele cu mac. Este foarte bun macul, la fel si susanul, dar la maslinele din compozitie ar merge de minune niste oregano uscat, chiar si niste cimbru uscat pentru ca este foarte asemanator la gust. Folositi ce va place.




Dupa ce preparati aluatul pentru saratele va recomand sa il tineti la frigider aproximativ o ora pentru ca va fi mai usor de lucrat cu el.
Mai departe stiti ce aveti de facut: intindeti aluatul, taiati fasii, ungeti cu ou, presarati mac/ susan/ oregano si dati la cuptor. E foarte simplu iar rezultatul este fraged si delicios.
Acum ce sa va mai spun eu voua? O noua postare de saratele, deci trebuie sa ma pregatesc de inca o portie de saratele pentru al meu sot. Ma rog, nu doar pentru el, ca si noua ne plac :) Am cateva retete noi de saratele in minte, deci ramaneti aproape ca sa nu le ratati!


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta saratele cu branza si masline:



- 500 gr faina
- 350 gr branza telemea
- 150 gr unt
- 2 oua
- 100 gr iaurt simplu
- 150 gr masline fara samburi
Mai aveti nevoie de:
- un galbenus de ou amestecat cu 1-2 linguri de lapte sau apa pentru uns saratelele
- seminte de mac, susan, oregano uscat sau cimbru uscat pentru presarat deasupra.


Mod de preparare reteta saratele cu branza si masline


Am tocat maslinele marunt. Le-am pus deoparte pentru moment.
Am pus faina si untul taiat bucatele intr-un bol incapator. Am framantat cu mana pana am obtinut o compozitie nisipoasa.



Am adaugat apoi branza data pe razatoare, maslinele tocate marunt, iaurtul si cele 2 oua. Am framantat cu mana pana am incorporat ingredientele.
Am acoperit aluatul cu folie alimentara si l-am pus la frigider timp de o ora.


Am scos apoi aluatul din frigider si l-am asezat pe suprafata de lucru presarata cu faina. Am impartit aluatul in 2 parti egale ca sa-mi fie mai usor sa lucrez cu el.
Am asezat o bucata de aluat pe suprafata de lucru iar pe cealalta am pus-o deoparte.
Cu ajutorul unui sucitor am intins o foaie de 0.5 cm grosime. Am folosit apoi un cutit ascutit pentru a taia aluatul jumatati, pe lungime.
Am taiat fiecare jumatate in fasii de aproximativ 1.5cm. Am uns saratelele cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte (sau apa) apoi le-am mutat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat deasupra mac apoi am pus saratelele in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand ating gradul de rumenire dorit.


Dupa ce am scos saratelele din cuptor le-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
Se procedeaza la fel cu cealalta bucata de aluat.


Noua ne-au placut foarte mult saratelele cu branza si masline si vi le recomand cu drag.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...