COJI PENTRU TACOS (RETETA VIDEO)

septembrie 22, 2018


ENGLISH RECIPE HERE

Dragii mei, v-am pregatit o reteta foarte simpla de coji pentru tacos pe care va recomand sa o salvati. Sunt sigura ca vi s-a intamplat si voua sa nu aveti nevoie de un anumit lucru si sa il gasiti in toate magazinele, apoi sa aveti nevoie de acel lucru si sa nu il mai gasiti pe nicaieri. Asa am patit eu cu cojile pentru tacos :). Cand m-a lovit pe mine pofta de tacos, ca un facut, au disparut cojile de tacos din toate magazinele. Asa ca am frunzarit putin internetul si am gasit reteta pentru cojile de tacos.
Pentru a prepara cojile de tacos aveti nevoie de foarte putine ingrediente pe care sigur le aveti tot timpul in bucatarie: faina, malai, apa calda, putin ulei si sare. Daca doriti, puteti sa adaugati condimentele preferate.
Din aceste ingrediente se prepara un aluat destul de tare dar usor de modelat care se imparte in mici bilute. Fiecare biluta se intinde apoi in forma de cerc de 12-13cm diametru. Nu trebuie sa va speriati pentru ca aluatul este usor de intins.


Va recomand sa va pregatiti din timp discuri din hartie de copt si sa asezati biluta de aluat intre 2 discuri de hartie de copt. Aluatul nu se mai lipeste nici de masa, nici de sucitor si va fi mult mai usor sa-i dati forma de cerc.
Lucrurile sunt simple pana aici. Partea complicata este sa prajim cojile de tacos astfel incat sa le dam forma specifica.
Eu am gasit 2 metode. Pentru prima metoda aveam nevoie de un cleste pentru a tine coaja de taco indoita in timp ce se prajea. Cum nu am cleste, am continuat sa caut :)
A doua metoda am gasit-o la o doamna din India care dupa ce prajea cojile de tacos le scotea pe un servetel si le indoia cu sucitorul. Mi-am zis ca este cel mai simplu lucru din lume!
Ei bine, nu a fost chiar asa pentru ca prin prajire cojile pentru tacos devin crocante si daca vrei sa le indoi crapa :). Probabil ca doamna respectiva prajea cojile de tacos mai putin si nu mai erau crocante.
Asa ca am fost nevoita sa revin la prima metoda dar, cum nu am cleste, am folosit 2 spatule :)
Am pus cate un cerc de aluat in uleiul incins si, cu ajutorul celor 2 spatule, am indoit aluatul de la mijloc, astfel incat jumatate sa stea in ulei si jumatate deasupra. Veti vedea ca aluatul devine crocant destul de repede si il intoarceti astfel incat partea care a stat in sus sa stea in ulei.
Nu este greu dar va va fi mult mai usor daca aveti un cleste :)
Dupa ce preparati cojile de tacos le puteti umple cu ce vreti voi.
Puteti folosi aceeasi reteta si pentru a prepara nachos, diferenta este ca veti taia discurile de aluat in triunghiuri.
Ingredientele de mai jos sunt pentru 14 coji de tacos cu un diametru de 12-13 cm.
Va recomand Tacos cu carne de vita.



Va invit sa va abonati si la canalul meu de YouTube ca sa fiti la curent cu cele mai noi retete.

Ingrediente necesare pentru a prepara coji pentru tacos:


- 125gr malai
- 125gr faina
- 30 ml ulei
- 1/2 lingurita de sare (sau dupa gust)
- 45-75ml apa calda (sau cat este necesar pentru a se lega aluatul)

Mai aveti nevoie de ulei pentru prajit.


Mod de preparare coji pentru tacos

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Dupa cum va spuneam, va va fi mai usor sa intindeti aluatul intre 2 discuri de hartie de copt. Aluatul nu se lipeste deloc si veti sti exact cat sa intindeti. Prin urmare, am pregatit mai intai discurile de hartie de copt, adica am luat un bol cu diametrul de 12.5 cm, l-am asezat pe hartia de copt, am desenat conturul si am decupat. Daca aveti copii ii puteti pune la treaba :).



Aveti nevoie de 15 discuri de hartie de copt (cel pe care il puneti deasupra il puteti folosi pentru toate cele 14 coji de tacos).
Am preparat apoi aluatul. Am pus intr-un bol faina, malaiul si sarea. Tot acum puteti adauga si alte condimente, daca doriti sa folositi. Am adaugat apoi ulei si apa calda, cate putin, pana s-a legat aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si destul de tare.
Am acoperit aluatul si l-am lasat sa se odihneasca 30 de minute. Este foarte important sa lasati aluatul sa se odihneasca, mai ales daca malaiul nu este fin.
Dupa ce a trecut acest timp de odihna am impartit aluatul in 14 bucatele.
Am asezat o bucatica de aluat intre 2 discuri de hartie de copt si am intins-o in forma de cerc.
Am pus-o deoparte.
Am procedat la fel cu celelalte bucatele de aluat.
Am pus apoi cate un disc de aluat in ulei incins. Am folosit 2 spatule pentru a indoi aluatul de la mijloc astfel incat juamtate sa ramana in ulei incins iar cealalata jumatate sa fie la suprafata. Am asteptat ca jumatatea de aluat scufundata in ulei sa devina crocanta (dureaza cateva secunde) apoi am intors aluatul astfel incat jumatatea care a fost in ulei sa fie acum la suprafata. Am prajit aluatul pana a devenit crocant. Daca este necesar il mai intoarceti de pe o parte pe cealalta.
Aceasta este prima coaja pentru tacos. Am scos-o pe prosoape de hartie. Am procedat la fel cu celelalte bucatele de aluat.
Umpleti cojile pentru tacos cu umplutura prefereta si serviti.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...