TORT DE BISCUITI CU CIOCOLATA (RETETA VIDEO)

septembrie 05, 2018


Dragii mei, va spun din start ca acest tort de biscuiti cu ciocolata a intrat in topul preferintelor noastre! Este super delicios, cu muuulta ciocolata, alba si neagra, si este super usor de preparat!
Desi contine multa ciocolata acest tort este potrivit de dulce, exact pe gustul meu :).
Tortul de biscuiti cu ciocolata este excelent mai ales pe timp de vara pentru ca nu necesita coacere si nici macar aragazul nu trebuie folosit mai mult de cateva minute.
Blatul este din biscuiti amestecati cu un sirop preparat din zahar, cacao, apa, unt si esenta de vanilie sau rom (eu prefer esenta de rom). Este practic un salam de biscuit pe care nu il mai modelam in forma de salam ci il asezam in tava. Puteti sa mai adaugati nuci sau stafide, dupa preferinta.




Stratul de ciocolata alba este preparat din frisca batuta si ciocolata alba topita. Este gata in cateva minute iar efortul este minim. Daca doriti, puteti sa adaugati si esenta de vanilie.
Ultimul strat este din ciocolata neagra, si acesta foarte usor de preparat. Puneti intr-un bol ciocolata rupta bucatele, frisca lichida, topiti la bain-marie si turnati peste stratul de ciocoalta alba.
Partea mai dificila este ca dupa preparare tortul de biscuiti si ciocolata trebuie tinut la frigider cateva ore (cel mai bine peste noapte). Acest lucru nu este necesar neaparat pentru a se intari straturile de ciocolata pentru ca acestea se intaresc destul de repede. Blatul fiind preparat din acel amestec de biscuiti si sirop are nevoie de timp pentru ca biscuitii sa absoarba siropul.
Eu am decorat tortul cu trufe de ciocolata preparate special pentru aceasta ocazie.
Noua ne-a placut foarte mult tortul de biscuiti cu ciocolata si vi-l recomand cu drag. Este foarte potrivit pentru petrecerile copiilor dar, cu un decor mai sofisticat, este potrivit pentru orice petrecere ;)
Aveti mai jos si reteta video.
Va recomand si:
Tortul Brigadeiro
Tortul Kinder Pingui
Tortul After Eight
Tortul cu crema de caramel si glazura de cacao
Va invit sa va abonati si la canalul meu de YouTube ca sa fiti la curent cu cele mai noi retete.


Ingrediente necesare pentru a prepara tortul de biscuiti cu ciocolata (22cm diametru)




Pentru blatul de biscuiti aveti nevoie de:
- 650 gr biscuiti simpli
- 150 gr unt
- 150gr zahar
- 50 gr cacao
- 240 ml apa
- 1 lingura esenta de vanilie sau rom

Pentru stratul de ciocolata alba aveti nevoie de:
- 300 gr ciocolata alba
- 200 ml frisca lichida

Pentru stratul de ciocolata neagra aveti nevoie de:
- 150 gr ciocolata neagra
- 150 ml frisca lichida


Mod de preparare reteta tort de biscuiti cu ciocolata

Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Mai intai am rupt biscuitii in bucatele mici. Aceasta este o treaba destul de migaloasa dar va asigur ca cei mici vor fi incantati sa dea o mana de ajutor.
Am preparat apoi siropul. Am pus intr-o craticioara zaharul si cacaoa si am amestecat. Am turnat apoi apa si am amestecat pentru omogenizare. Am adaugat si untul apoi am pus craticioara pe aragaz, la foc potrivit. Dupa primul clocot am mai tinut pe foc timp de 2 minute, amestecand din cand in cand.
Am luat siropul de pe foc si am adaugat esenta (de vanilie sau rom).
Siropul astfel preparat l-am turnat peste biscuiti si am amestecat bine.
Compozitia astfel obtinuta am asezat-o in tava de tort tapetata cu hartie de copt. Am apasat compozitia cu o lingura (se poate folosi un pahar). Apasati bine, pana obtineti o compozitie compacta.



Am pus blatul de biscuiti in frigider timp de aproximativ 30 de minute (maxim 1 ora).
Intre timp am preparat crema de ciocolata alba (ganache de ciocolata alba).
Mai intai am topit ciocolata si am lasat-o sa se racoreasca timp de cateva minute. Ciocolata se poate topi la microunde sau la bain-marie (puneti ciocolata intr-un bol termorezistent, puneti bolul deasupra unei cratiocioare pline cam pe jumatate cu apa, astfel incat apa sa nu atinga bolul si puneti craticioara pe aragaz pana se topeste ciocolata).
Am mixat frisca. Am adaugat apoi ciocolata alba topita si am mixat pentru omogenizare.
Am intins crema de ciocolata alba peste blat.
Am pus tortul inapoi in frigider timp de 1 ora.
Pentru stratul de ciocolata neagra am pus intr-un bol termorezistent ciocolata neagra rupta bucatele si frisca lichida. Am pus bolul deasupra unei craticioare pline cam pe jumatate cu apa, astfel incat bolul sa nu atinga apa si am pus craticioara pe aragaz, la foc potrivit, pana s-a topit ciocolata.
Am turnat ciocolata topita peste stratul de ciocolata alba.
Am pus tortul inapoi in frigider unde trebuie sa stea cateva ore, cel mai bine peste noapte.
Eu l-am tinut peste noapte ca sa aiba timp biscuitii sa absoarba siropul.
Am scos tortul de biscuiti cu ciocolata din tava si l-am decorat.
Va recomand sa-l tineti cam 30 de minute la temperatura camerei inainte de servire.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...