FURSECURI M&M (RETETA VIDEO)

ianuarie 13, 2019



Foarte fragede, super delicioase, vesele si colorate, fursecurile M&M au intrat in topul preferintelor noastre. Daca va plac bombonelele M&M trebuie neaparat sa incercati aceste fursecuri, le veti indragi cu siguranta.
Fursecurile M&M sunt foarte potrivite pentru sarbatori sau pentru petreceri, in special pentru petrecerile celor mici. Da, cei mici adora aceste fursecuri cu bombonele colorate. Baiatul meu cel mic este foarte mofturos chiar si in privinta dulciurilor, dar a fost incantat de aceste fursecuri M&M, cred ca a mancat vreo 7 :). Deci chiar sunt foarte bune aceste fursecuri!
Fursecurile M&M sunt si foarte usor de preparat. Mai intai se mixeaza untul si zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se incorporeaza apoi ouale si faina. La sfarsit se incorporeaza bomboanele M&M. Daca doriti puteti folosi o cantitate mai mica de bombonele si mai adaugati chipsuri de ciocolata, stafide, nuci sau alune, dupa preferinta.




In ceea ce priveste untul, va recomand sa folositi unt de 80-82%. Daca veti folosi unt cu continut mai mic de grasime fursecurile se vor intinde mai mult la cuptor si vor iesi mai plate. Cu unt de 80% fursecurile M&M cresc frumos si sunt foarte fragede.



De asemenea, este foarte important ca dupa preparare sa puneti aluatul la frigider cel putin 30 de minute, chiar o ora. Untul din compozitie se intareste, fursecurile vor fi mai usor de modelat si vor creste mai frumos.
Se modeleaza apoi mici bilute de aluat, cam cat o nuca. Dupa ce modelati fursecurile le decorati cu bombonele M&M apoi le coaceti. Vreau sa va mai spun ca imediat dupa coacere aceste fursecuri sunt foarte moi si pufoase. Ca sa le faceti mai dragute, puteti sa mai puneti bombonele imediat dupa ce le scoateti din cuptor (apasati bomboana usor cu degetul).
Noua ne-au placut foarte mult aceste fursecuri M&M si vi le recomand cu drag.


Va mai recomand:
- Fursecuri crapate cu ciocolata
- Fursecuri cu stafide
- Fursecuri crapate cu gris si scortisoara
- Turta dulce
- Fursecuri confetti

Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri M&M (aproximativ 32-36 fursecuri)


- 270 gr faina
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- un praf de sare
- 175 gr unt, la temperatura camerei
- 300 gr zahar tos
- 1 ou mare
- 1 galbenus
- esenta de vanilie
- 200 gr bomboane M&M

Pentru decor:
- 100 gr bomboane M&M

Instrumente utile:



Mod de preparare fursecuri M&M


Reteta video (CC - subtitrare in limba romana)


Am amestecat faina cu bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Am pus deoparte.
Am pus zaharul si untul intr-un bol si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat oul, galbenusul si esenta de vanilie si am mixat pana am obtinut o compozitie omogena.
Am adaugat apoi faina, treptat, si am amestecat cu lingura de lemn (sau cu o spatula) pentru a o incorpora. La final am adaugat si bomboanele M&M si am amestecat cu grija ca sa nu le sfaram.
Aluatul astfel preparat l-am acoperit cu folie de plastic si l-am pus la frigider timp de 30 de minute - 1 ora (aluatul se poate pastra la frigider pana la 5 zile).
Am scos aluatul din frigider si am modelat mici bilute (cam cat o nuca). Am asezat bilutele de aluat in tava tapetata cu hartie de copt avand grija sa las cam 4 cm intre ele
Am decorat cu bomboane M&M.



Am pus apoi fursecurile M&M in cuptorul preincalzit (175ºC pentru cuptorul electric) timp de 10-11 minute sau pana cand marginile se coloreaza frumos (mijlocul fursecurilor va fi insa foarte moale si pufos).
Aceste fursecuri sunt foarte moi cand le scoateti din cuptor si puteti sa mai puneti acum bombonele apasandu-le usor cu degetul. Pe masura ce se racesc fursecurile se mai intaresc iar bomboanele nu vor cadea.
Lasati fursecurile M&M sa se raceasca complet in tava.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...