GOGOSI LA CUPTOR CU GLAZURA DE CIOCOLATA

aprilie 02, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Noua ne plac foarte mult gogosile, atat de mult incat am fi in stare sa mancam gogosi in fiecare zi :). Ne plac si gogosile pufoase pudrate cu zahar, si gogosile umplute cu gem, cu crema de vanilie ori ciocolata, si gogosile glazurate.
De data aceasta am pregatit niste gogosi la cuptor care sunt mult mai sanatoase decat cele prajite in ulei. Daca preparati aluatul corect gogosile vor creste frumos si vor fi moi si pufoase.
Ce inseamna sa preparati aluatul corect? Inseamna in primul rand sa folositi ingrediente proaspete si de calitate, sa cantariti ingredientele si sa framantati aluatul macar 5 minute. La fel de important este insa si sa invatati sa simtiti aluatul la mana deoarece cantitatea de faina poate sa difere in functie de sortiment si calitate. Aluatul pentru gogosi trebuie sa fie moale si elastic si sa se desprinda de pe mana si de pe peretii vasului.
De asemenea, dupa ce ati decupat gogosile trebuie sa le lasati sa se odihneasca pentru 30 de minute. Gogosile vor creste mai frumos si vor fi moi si pufoase.




Nu am uns gogosile cu galbenus de ou inainte de a le pune la cuptor dar le-am uns cu unt topit imediat dupa ce le-am scos din cuptor :). Coaja va fi moale si elastica iar gogosile au o aroma delicata de unt.
Daca nu doriti sa folositi unt topit puteti folosi sirop de zahar cu care insiropati gogosile imediat dupa ce le-ati scos din cuptor.
Mai departe tot ce mai aveti de facut este sa lasati gogosile sa se raceasca complet si sa le glazurati cu ciocolata topita.
Pentru decor puteti folosi bombonele colorate, fulgi de cocos, nuci sau alune macinate.

Va mai recomand:
- Cornuri bicolore
- Poale-n brau (branzoaice)
- Cuib de viespi
- Papanasi cu dulceata si smantana
- Cornulete cu nuca si gem


Ingrediente necesare pentru a prepara reteta gogosi la cuptor cu glazura de ciocolata


Pentru aluat:
- 550 gr faina
- 25 gr drojdie proaspata + 1 lingurita zahar
- 250 ml lapte
- 50 gr unt
- 2 galbenusuri
- 100 gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Pentru uns gogosile:
- 50 gr unt topit

Pentru glazura
- 250 gr ciocolata topita

Optional:
- Bombonele colorate pentru decor



Mod de preparare gogosi la cuptor cu glazura de ciocolata


Am pus intr-un bol drojdia proaspata si o lingurita de zahar. Am amestecat pana cand drojdia a devenit fluida.


Am pus laptele si untul intr-un ibric, pe aragaz, si am tinut la foc mic pana s-a topit untul. Am lasat sa se racoreasca putin, cat sa nu mai fie fierbinte.
Am pus intr-un bol incapator zaharul, un praf de sare, esenta de vanilie si galbenusurile. Am amestecat putin pentru omogenizare. Am adaugat apoi amestecul de lapte si unt topit (caldut) si am amestecat. Am adaugat apoi drojdia fluida si am amesecat.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn. Cand aluatul a devenit prea dens pentru a mai amesteca am continuat sa framant aluatul pana am incorporat toata faina. Dupa ce am terminat faina am mai framantat aluatul inca aproximativ 5 minute. Trebuie sa obtinem un aluat moale si elastic.
Aluatul astfel preparat l-am asezat intr-un bol usor uns cu ulei, l-am acoperit cu folie de plastic si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de aproximativ 45 de minute - 1 ora sau pana isi dubleaza volumul


Dupa ce a crescut aluatul l-am asezat pe suprafata de lucru presarata usor cu faina. Cu ajutorul unui sucitor am intins o foaie de 7-8 mm grosime ( maxim 1 cm). Am folosit apoi un pahar ( sau un bol mai mic) pentru a decupa gogosile iar centrul gogosilor l-am decupat cu o forma mai mica (poate fi un capacel).



Aluatul ramas se strange, se intinde si se decupeaza alte gogosi.
Gogosile astfel decupate le-am asezat in tava, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am lasat sa se odihneasca aproximativ 30 de minute.
Am pus apoi gogosile in cuptorul preincalzit (190 °C grade pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 15-20 de minute sau pana cand se rumenesc frumos.
Imediat dupa ce am scos gogosile din cuptor le-am uns cu unt topit si le-am lasat sa se raceasca complet.


Pentru a glazura gogosile luati cate o gogoasa si ii muiati partea de sus in ciocolata topita. Decorati cu bombonele colorate si lasati sa se usuce ciocolata.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...