FURSECURI CU NUTELLA

aprilie 16, 2019


ENGLISH RECIPE HERE

Ai mei au facut o adevarata pasiune pentru fursecurile cu ciocolata si nu prea ii mai intereseaza alte torturi sau prajituri. Au grija sa ma anunte din timp ca in weekend am de facut fursecuri :).
In acest weekend le-am facut niste fursecuri cu nutella pe care trebuie neaparat sa le testati! Sunt fragede, aromate si cu muuulta nutella :).
Aceste fursecuri sunt si foarte usor de preparat cu doar o mana de ingrediente, dar trebuie sa respectati cateva reguli:
1. Trebuie neaparat sa folositi unt de 80-82% grasime. Contine mai putina apa decat untul de 60-65 % iar fursecurile isi vor pastra mai bine forma.
2. De obicei cand preparam aluaturi cu unt pentru fursecuri sau tarte trebuie sa racim aluatul dupa preparare iar fursecurile sau tartele sa le modelam cu aluatul rece. In cazul acestor fursecuri cu nutella regula este exact pe dos: NU trebuie sa raciti aluatul dupa preparare. Veti modela fursecurile imediat, cu aluatul la temperatura camerei. Daca raciti aluatul va va fi foarte greu sa modelati bilutele si in momentul in care le veti apasa cu degetul vor crapa.




Daca totusi doriti sa preparati aluatul cu cateva ore (chiar o zi) inainte de a modela fursecurile, il pastrati la frigider dar il aduceti la temperatura camerei si apoi va apucati de modelat.
3. Dupa ce ati modelat fursecurile le puneti la congelator aproximativ 15 minute inainte de a le pune la cuptor.
4. Imediat dupa ce scoateti fursecurile din cuptor folositi o lingura rotunda pentru a aranja adanciturile din fursecuri. Ca sa intre mai multa Nutella :)
5. Incalziti Nutella inainte de a umple fursecurile (cat sa devina fluida si sa curga usor din lingurita)
Noua ne-au placut foarte mult aceste fursecuri cu nutella si vi le recomand cu drag. Sunt aspectuaose dar usor de preparat, foarte potrivite ca desert de weekend dar si pentru sarbatori. Trebuie neaparat sa le incercati! :)


Va mai recomand:
- Fursecuri crapate cu ciocolata
- Fursecuri crapate cu lamaie
- Fursecuri M&M
- Fursecuri inimioare cu ciocolata
- Fursecuri cu stafide

Ingrediente necesare pentru a prepara reteta fursecuri cu Nutella (aproximativ 36 de fursecuri) :


- 200 gr unt de 82% (la temperatura camerei)
- 70 gr zahar tos
- 70 gr zahar brun
- 1 galbenus
- 280 gr faina
- un praf de sare
- esenta de vanilie

Pentru decor:
- 100 gr zahar tos

Umplutura:- 300 gr nutella



Mod de preparare reteta fursecuri cu nutella


Am pus intr-un bol untul (la temperatura camerei), zaharul tos si zaharul brun si am mixat pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat apoi galbenusul, esenta de vanilie si un praf de sare si am mixat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina, treptat, si am mixat pentru a o incorpora.
Din aluatul astfel preparat am luat apoi cu lingurita si am modelat mici bilute, cam cat o nuca. Am tavalit bilutele de aluat prin zahar tos astfel incat sa fie acoperite uniform si le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt. Pastrati o distanta cam de 2 cm intre fursecuri. Am apasat cu degetul mare in mijlocul fiecarui fursec pentru a crea o adancitura. Am pus fursecurile la congelator aproximativ 15 minute.
Dupa 15 minute am scos fursecurile din congelator si le-am pus in cuptorul preincalzit (190C pentru cuptorul electric) aproximativ 12 minute.


Imediat dupa ce am scos fursecurile din cuptor am apasat cu o lingura rotunda in mijlocul fiecarui fursec pentru a aranja adanciturile (daca nu aveti o lingura rotunda, puteti folosi o lingurita obisnuita).
Am lasat fursecurile sa se raceasca complet.



Intre timp am incalzit Nutella (cat sa devina fluida).
Folosind o lingurita am umplut fursecurile cu nutella (intra cam o lingurita de nutella la fiecare fursec).


Puteti servi imediat aceste delicioase fursecuri cu nutella dar este mai bine sa le puneti 30 de minute la frigider sau sa le tineti cam 1 ora la temperatura camerei inainte de servire (ca sa se mai intareasca Nutella).


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...