CORNURI BICOLORE - RETETA VIDEO
aprilie 28, 2017ENGLISH RECIPE HERE
Cornurile bicolore sunt, cu siguranta, cele mai aspectuoase cornuri, dar cred ca sunt si cele mai gustoase. Eu am ramas surprinsa cat de bune sunt. Au un gust minunat, o combinatie delicioasa de vanilie si cacao :). Cornurile bicolore sunt moi si pufoase si se pastreaza asa datorita siropului care se transforma intr-un fel de glazura si le impiedica sa se usuce.
Pentru cornurile bicolore se prepara doua aluaturi, unul cu vanilie si celalalt cu cacao. Se suprapun doua foi de culori diferite si, in acest fel, se obtin cornuri in doua culori.
Fiind formate din doua straturi, cornurile bicolore ies destul de umflate. Daca doriti si umplutura, optati pentru un strat subtire de gem sau crema de ciocolata.
Nu este necesar sa ungeti cornurile cu ou inainte de a le pune la cuptor. Daca le ungeti cu sirop cornurile vor fi foarte moi si se vor pastra mult mai bine.
Puteti servi cornurile bicolore la micul dejun, ca gustare sau la desert. Sunt excelente la cafea sau cu un pahar cu lapte.
Noua ne-au placut foarte mult cornurile bicolore si vi le recomand cu drag.
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta cornuri bicolore
Pentru aluatul simplu:
- 300gr faina
- 15gr drojdie proaspata
- 150ml lapte
- 30gr unt topit
- 1 galbenus
- 50gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru aluatul cu cacao:
- 250gr faina
- 50gr cacao
- 15gr drojdie proaspata
- 150ml lapte
- 30gr unt topit
- 1 galbenus
- 50gr zahar
- un praf de sare
- esenta de vanilie
Pentru sirop:
- 4 linguri cu varf de zahar
- 80ml apa
Mod de preparare reteta cornuri bicolore
Am preparat mai intai aluatul simplu.
Am pus laptele si untul intr-un ibric. Am pus ibricul pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit untul. Acest amestec de lapte si unt trebuie lasat sa se racoreasca putin inainte de a continua prepararea aluatului pentru cornurile bicolore.
Intr-un bol micut am amestecat drojdia cu o lingurita de zahar pana cand drojdia a devenit fluida.
Am pus intr-un bol incapator zaharul, un praf de sare si un galbenus de ou. Am amestecat putin cat sa obtin o compozitie cremoasa. Am pus laptele si untul intr-un ibric. Am pus ibricul pe aragaz, la foc mic, pana s-a topit untul. Acest amestec de lapte si unt trebuie lasat sa se racoreasca putin inainte de a continua prepararea aluatului pentru cornurile bicolore.
Intr-un bol micut am amestecat drojdia cu o lingurita de zahar pana cand drojdia a devenit fluida.
Am turnat laptele cu unt topit (caldut) si am amestecat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi drojdia fluida si esenta de vanilie si am amestecat.
Am adaugat apoi faina, treptat, amestecand in acelasi timp cu o lingura de lemn.
Cand nu am am putut amesteca cu lingura, am inceput sa framant aluatul cu mana, pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat moale, elastic, care se desprinde de pe mana si de pe peretii vasului. Daca vi se pare ca aluatul este prea lipicios, puteti sa mai adaugati putina faina (cate o lingura).
Am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de 45 de minute – 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Pentru aluatul cu cacao, procedati exact la fel, dar amestecati faina cu cacao.
Dupa ce au crescut aluaturile, le-am impartit pe fiecare in cate 3 parti egale.Am asezat aluatul intr-un bol uns cu ulei, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat la crescut, la caldura, timp de 45 de minute – 1 ora (sau pana isi dubleaza volumul).
Pentru aluatul cu cacao, procedati exact la fel, dar amestecati faina cu cacao.
Am luat o bucatica de aluat alb si am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor, am intins aluatul in forma de cerc cu diametrul de 30-32cm. Nu este necesar sa aiba marginile perfecte pentru ca, in momentul in care rulam cornurile, marginile vor fi in interior.
Am pus foaia de aluat alb deoparte.
Am luat o bucatica de aluat cu cacao si am asezat-o pe suprafata de lucru presarata cu faina. Am intins aluatul in forma de cerc cu diametrul de 30-32cm.
Foaia cu cacao am asezat-o peste cea alba si le-am mai intins putin cu sucitorul. Nu conteaza ordinea in care asezati foile.
Am taiat apoi foile de aluat in 12 parti egale. Am impartit mai intai in 4 parti egale apoi fiecare parte in cate 3 parti. Daca doriti cornuri mai mari veti imparti aluatul in mai putine parti.
Am rulat apoi fiecare bucatica de aluat, de la baza spre varf. Acum va puteti alege culoarea cornului. Intoarceti bucatica de aluat pe culoarea dorita.
Am taiat apoi foile de aluat in 12 parti egale. Am impartit mai intai in 4 parti egale apoi fiecare parte in cate 3 parti. Daca doriti cornuri mai mari veti imparti aluatul in mai putine parti.
Am rulat apoi fiecare bucatica de aluat, de la baza spre varf. Acum va puteti alege culoarea cornului. Intoarceti bucatica de aluat pe culoarea dorita.
Cornurile bicolore astfel modelate le-am asezat intr-o tava antiaderenta (sau orice alta tava tapetata cu hartie de copt), lasand spatiu intre ele. Am lasat cornurile bicolore sa se odihneasca aproximativ 15 minute.
Am pus apoi cornurile bicolore in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute.
Cat timp au stat cornurile bicolore in cuptor am pregatit siropul. Am pus intr-un ibric 4 linguri cu varf de zahar si 80ml apa. Am pus ibricul pe aragaz si am tinut la foc mic timp de 4-5 minute.Am pus apoi cornurile bicolore in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 20 de minute.
Imediat dupa ce am scos cornurile bicolore din cuptor le-am uns cu sirop.
Cornurile bicolore sunt excelente si calde, dar si reci. A doua zi sunt la fel de bune :)
Cornurile bicolore sunt excelente si calde, dar si reci. A doua zi sunt la fel de bune :)
Spor la gatit si
pofta buna!
2 comentarii
Ce bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumim!
Ștergere