PRAJITURA CU RAHAT - RETETA VIDEO

aprilie 18, 2021



Frageda si cu un aspect deosebit, prajitura cu rahat este pe cat de buna, pe atat de usor de preparat cu doar cateva ingrediente. Este alegerea perfecta atunci cand va e pofta de cornulete dar vreti s-o luati pe scurtatura 😉
Prajitura cu rahat (cred ca o putem numi si placinta cu rahat) este formata din doua blaturi din aluat fraged, dat pe razatoare, si umplutura de rahat. Aluatul razuit se asaza mult mai bine in tava si nici nu mai trebuie sa ne luptam cu sucitorul. Cei care aveti ceva experienta cu placintele de casa, sigur imi veti da dreptate!



Blatul fraged l-am preparat dupa reteta mea preferata pe care o folosesc la mai toate placintele, in general cele cu umplutura dulce, cum ar fi placinta cu mere sau placinta cu branza dulce.

Ce ingrediente folosim pentru a prepara prajitura cu rahat

Dupa cum va spuneam, pentru a prepara aceasta prajitura de casa aveti nevoie de cateva ingrediente pe care sigur la gasiti mai tot timpul in casa. Aveti nevoie de faina, unt, putin iaurt sau smantana, 1 ou mai maricel, zahar, zahar vanilat, praf de copt, un praf de sare, rahat si putin zahar pudra pentru finisat, preferabil vanilinat. In ceea ce priveste untul, nu trebuie neaparat unt de 82%, merge foarte bine si cel de 65%.

Cum se prepara prajitura cu rahat

Dupa ce ati preparat aluatul, trebuie neaparat sa-l tineti la congelator pana se intareste suficient ca sa-l puteti da pe razatoare. Dureaza in jur de 30 de minute. Cand s-a intarit suficient, scoateti o bucata de aluat din congelator si dati pe razatoare direct in tava. In continuare, presarati bucatele de rahat apoi razuiti deasupra ce de-a doua bucata de aluat.
Prajitura cu rahat se coace la foc potrivit timp de 30-35 de minute sau pana prinde culoare pe margini. O lasati sa se raceasca la temperatura camerei apoi o pastrati in cutii inchise, ca pe fursecuri.
Noua ne-a placut tare mult aceasta prajitura si sunt sigura ca va deveni si preferata voastra!

Va mai recomand:

Cornulete fragede cu bors
Prajitura Carpati
Prajitura Alba ca Zapada
Prajitura Ecler la tava
Cele mai fragede cornulete cu gem si nuca


Ingrediente necesare pentru o tava de 25/35 cm


Pentru aluat aveti nevoie de:
- 500 gr faina
- 200 gr unt moale
- 100 gr iaurt
- 1 ou
- 150 gr zahar
- 1 plic de zahar vanilinat
- 10 gr praf de copt (1 pliculet)
- un praf de sare

Umplutura
- 500 gr de rahat

Mai aveti nevoie de putin zahar pudra pentru finisat


Instrumente utile:
Mixer de mana TEFAL Prep'Mix HT450B38, 450W, 5 trepte viteza, functie Turbo, set 2 teluri, 2 carlige, alb&gri


Mod preparare prajitura cu rahat



Prepararea aluatului
Mai intai am amestecat faina cu praful de copt si un praf de sare. Am pus-o deoparte.
Am pus intr-un bol incapator untul moale, zaharul si zaharul vanilat. Am amestecat bine cu lingura de lemn pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat oul si l-am incorporat.
Am adaugat si iaurtul si am amestecat pentru omogenizare.
Am adaugat apoi faina amestecata cu praf de copt si un praf de sare, treptat, amestecand in acelasi timp cu lingura de lemn.
Mai spre sfarsit aluatul devine destul de dens si nu mai poate fi amestecat cu lingura. Am continuat sa framant aluatul cu mana pana am incorporat toata faina. Trebuie sa obtinem un aluat relativ moale si nelipicios. Daca este necesar, puteti sa mai adaugati putina faina, cate o lingura, pana ajungeti la consistenta potrivita.


Cum se asambleaza prajitura cu rahat

In continuare, am impartit aluatul in 2 bucati egale, le-am bagat in pungi alimentare si le-am pus la congelator timp de 30 de minute (sau pana cand aluatul se intareste suficient pentru a fi dat pe razatoare)
Intre timp am taiat rahatul bucatele mici.
In continuare, am scos o bucata de aluat din congelator si am dat-o pe razatoare direct in tava. Am presarat deasupra bucatelele de rahat.
Am scos apoi si a doua bucata de aluat din congelator si am dat-o pe razatoare peste stratul de rahat.
Am pus apoi tava in cuptorul preincalzit (180ºC pentru cuptorul electric) timp de aproximativ 30-35 de minute (sau pana cand prajitura prinde culoare pe margini).
Dupa ce am scos prajitura din cuptor, am lasat-o sa se raceasca, am pudrat-o cu zahar si am portionat-o.
Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...