CUM MASURAM INGREDIENTELE FARA CANTAR?

aprilie 12, 2021


Fotografie creată de Karolina Grabowska, de la Pexels


Dragii mei, probabil v-ati intrebat de multe ori cu ce puteti masura ingredientele pentru a prepara o prajitura atunci cand nu aveti un cantar. Sau atunci cand aveti cantar, dar a ramas fara baterii 😁. Eu am invatat ca trebuie sa am si baterii de rezerva in casa!
Pentru multe prajituri, in special pentru pandispan, masurarea cat mai exacta a ingredientelor este esentiala. De la prea multa faina pandispanul iese prea tare, de le prea putina, este posibil sa se lase... Prin urmare, trebuie sa masuram cu atentie toate ingredientele.


Daca nu avem un cantar de bucatarie, vom apela la alte instrumente de masurat ingredientele, precum linguri, cani sau pahare. Si in acel moment constatam ca avem in casa linguri de 4 dimensiuni, vreo 10 tipuri de pahare si cam tot atatea de cani. Pe care le vom folosi? Dupa o serie de prajituri numa' bune de aruncat, mi-am dat seama ca trebuie sa folosesc cea mai mica lingura din casa si sa am grija sa nu pun faina cu vraf, paharul sa nu fie tocmai plin iar de cani nu m-am mai atins 😀

Gasiti aici si colectia mea de prajituri



La un moment dat am descoperit sistemul american de cups, tablespoons si teaspoons. Ei masoara toate ingredientele cu lingura sau cana, dar aceste instrumente de masura au dimensiuni standard. O lingura are 15 ml, o lingurita 5 ml iar cana are 240 ml. Pornind de la aceste dimensiuni standard, v-am pregatit un tabel pentru masurarea principalelor ingredientelor din bucatarie.


Daca aveti nevoie de un cantar sau instrumente de masurat, gasiti mai jos cateva oferte (linkuri de afiliere):Set 8 linguri de masura Kitchen Craft



Primul pas este sa gasiti ustensilele de bucatarie corespunzatoare ca volum (ml). Se gasesc si in magazine seturi de cani si linguri, dar am avut surpriza sa constat ca nu corespunde volumul trecut pe ele. Asa ca cel mai simplu este sa folositi o cana gradata sau ceva similar si sa gasiti cana sau lingura potrivita. Eu am masurat cu un biberon 😊

1 cana - 240 ml
1/2 cana - 120 ml
1/3 cana - 80 ml
1/4 cana - 60 ml
1 lingura - 15 ml
1 lingurita - 5 ml



Mai jos veti gasi masurarea principalelor ingrediente folosind masurile de mai sus

1 cana faina - 125 gr; o lingura faina - 8 gr
1 cana zahar tos - 200 gr; o lingura zahar tos - 15 gr
1 cana cacao - 100 gr; o lingura cacao - 7 gr
1 cana zahar pudra - 120 gr; o lingura zahar pudra - 7.5 gr
1 cana fulgi de ovaz - 80 gr; 1 lingura fulgi de ovaz - 5 gr
1 cana malai - 160 gr; o lingura malai - 10 gr
1 cana orez - 180 gr; o lingura orez - 15 gr;
1 cana miere - 340 gr; o lingura miere - 21 gr
1 cana smantana sau iaurt - 227 gr; o lingura smantana sau iaurt - 15 gr

Important: Cand masurati faina, lingura sau cana nu trebuie sa fie cu varf! Puneti faina apoi nivelati cu un cutit, fara sa indesati faina!
Daca aveti nevoie sa masurati si alte ingrediente, scrieti in comentarii si le trec in lista.

You Might Also Like

0 comentarii

Follow by Email

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...