COMPOT DE PRUNE USCATE

ianuarie 24, 2022



Compotul din prune uscate este delicios și ușor de preparat, chiar și în mijlocul iernii, când nu avem prune proaspete la îndemână. In plus, prunele uscate au o valoare nutritivă deosebită și ne aduc o mulțime de beneficii. Le putem include în meniul nostru ca atare sau le putem folosi ca ingredient pentru diverse preparate.
Eu am ales sa prepar un compot de prune uscate, o opțiune excelenta pentru desertul întregii familii pe timp de iarnă.


Ce ingrediente ne trebuie pentru a prepara compotul de prune uscate?

Răspunsul pentru aceasta întrebare este foarte simplu: avem nevoie doar de prune uscate și apă. In funcție de preferințe, puteți să mai adăugați scorțișoară, cuișoare, anason, coaja de lămâie sau de portocala. Mare atenție dacă doriți să folosiți coajă de lămâie sau portocala, alegeți fructe bio și le spălați foarte bine înainte. Nu toate citricele din comerț au coaja potrivită pentru consum.
Nu este necesar sa adăugați zahar la compotul de prune uscate! Compotul va fi dulce datorită prunelor. Cu cat îl lăsați să stea mai mult înainte de servire, cu atât va fi mai dulce.



Ingrediente necesare pentru a prepara compotul de prune uscate

-400 Gr prune uscate
-1 litru apa
-1 baton scorțișoară (opțional)


Mod de preparare compot de prune uscate

Am clatit prunele cu apa rece si le-am pus intr-o craticioara. Am turnat 1 litru de apa fierbinte peste prune, le-am acoperit si le-am lasat sa stea timp de o ora.



Dupa ce a trecut o ora, am pus prunele la fiert in aceeasi apa in care au stat. Acum este momentul sa adaugati un baton de scortisoara sau condimentele preferate. Am acoperit craticioara si am lasat sa fiarba, la foc mic, 15 minute din momentul in care au dat in clocot.
Lasati compotul de prune uscate sa se racoreasca acoperit.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...