MANCARE DE LINTE CU CARNE DE PORC

martie 06, 2022



Foarte hrănitoare, gustoasă dar ușor de preparat, mâncarea de linte cu carne de porc este soluția ideală atunci când vrem sa preparăm rapid ceva simplu și bun.
Lintea are avantajul că o găsim în magazine tot timpul anului, nu necesită înmuiere peste noapte precum fasolea uscata iar timpul de fierbere este redus. Eu am preparat aceasta delicioasa tocăniță cu linte verde, dar puteți folosi și alt tip de linte.


Dacă țineți post sau sunteți vegetarieni, puteți prepara o mâncare de linte vegana, fara carne, foarte gustoasa și sățioasă, cu multe elemente nutritive.
Daca nu tineti post, puteti prepara o delicioasa tocanita cu carne de porc, pui sau vita, dupa preferinta.


Mai multe retete de tocanita:

- Papricas de pui cu galuste de faina
- Mancare de castraveti murati cu carne de porc
- Tocanita de ciuperci cu carne de porc
- Mancare de limba cu masline
- Ostropel de pui


Cum gatim lintea

Dupa cum va spuneam, lintea prezinta marele beneficiu ca fierbe repede si nu necesita inmuiere peste noapte. Este foarte usor de gatit, trebuie doar sa puneti lintea intr-o strecuratoare, sa o clatiti cu apa rece si sa o puneti la fiert. Trebuie sa tineti cont ca lintea verde fierbe in aproximativ 20 de minute iar lintea rosie i aproximativ 15 minute, prin urmare trebuie sa o puneti in mancare mai spre sfarsit. De asemenea, puteti fierbe lintea separat ca sa isi pastreze mai bine forma.
Mie imi place sa fierb toate ingredientele la un loc, in aceeasi oala. In felul acesta ingredientele se intrepatrund iar mancarea va fi mult mai gustoasa.


Cum servim mancarea de linte cu carne de porc

Serviti aceasta delicioasa tocanita de linte garnisita cu patrunjel proaspat si paine proaspata de casa, cu coaja crocanta 😋. Daca puneti si putina smantana, nu veti da gres!

Retete paine de casa

- Paine de casa cu cartofi
- Paine fara framantare
- Paine cu maia naturala
- Lipii fara drojdie
- Chifle de casa cu ceapa

Ingredientele din lista de mai jos sunt pentru o oala de 7L. Eu cand gatesc, gatesc, nu ma joc 😁. Daca doriti sa preparati o cantitate mai mica, puteti reduce fara probleme cantitatile la jumatate.


Ingrediente necesare pentru a prepara mancare de linte cu carne de porc

- 1 kg carne de porc
- 1 kg linte
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 3 linguri de ulei
- 3-4 linguri pasta de tomate
- sare dupa gust
Optional: Boia de ardei dulce, patrunjel proaspat

Mod de preparare Mancare de linte cu carne de porc

Am curatat ceapa, am taiat-o cubulete si am pus-o la calit intr-o oala incapatoare impreuna cu 3 linguri de ulei, Am tinut ceapa pe foc, amestecand des, pana a devenit translucida. Am adaugat apoi morcovul dat pe razatoarea mare si carne de porc taiata cubulete.
Am presarat sare si am tinut in continuare pe foc, amestecand constant, pana cand carnea a inceput sa se rumeneasca usor.
Am turnat apoi apa, cat sa fie carnea acoperita, si am lasat sa fiarba aproximativ 15 minute. Dupa cum va spuneam, lintea fierbe destul de repede si carnea trebuie sa fie gatita cand adaugam lintea.
Am adaugat apoi pasta de tomate, lintea si am completat cu apa, cam doua degete peste nivelul ingredientelor. Lintea absoarbe apa pe masura ce fierbe si va trebui sa mai completati cu apa pe parcurs. Eu adaug cate o cana, ca sa nu fie nici prea multa.
Din momentul in care a dat in clocot, am mai lasat sa fiarba aproximativ 20 de minute. timpul de fierbere poate sa difere si va recomand sa verificati lintea din cand in cand.
Serviti mancarea de linte cu carne de porc calda, garnisita cu patrunjel proaspat si paine proaspata de casa.


Spor la gatit si pofta buna!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...