SNITELE CROCANTE

decembrie 30, 2014

Snitelele crocante se fac cu fulgi de porumb in loc de pesmet. Aveam in casa, de ceva timp, o punga cu fulgi de porumb si am zis sa incerc. Mie mi se par mult mai gustoase decat snitelele cu pesmet.
Au la exterior o crusta crocanta, aurie, iar la interior sunt foarte fragede. Asa cum trebuie sa fie niste snitele gustoase :)
Sunt usor de preparat, in plus fata de snitelele cu pesmet este pregatirea fulgilor de porumb. Adica sa-i zdrobiti. Puteti face acest lucru la blender dar cu mare atentie ca sa nu ii macinati complet. Trebuie sa ramana si bucatele mai mai ca sa obtineti acea textura crocanta, super delicioasa. Cel mai simplu este sa ii puneti intr-o oala si sa ii pisati cu instrumentul de pisat cartofi.



Piteti servi aceste delicioase snitele crocante alaturi de garnitura preferata. Merg foarte bine cu piure de cartofi, cartofi la cuptor, orez si/sau salata.

Ingrediente pentru a prepara snitele crocante (3-4 portii):


- 1 piept pui ( aproximativ 500gr )
- 3 oua
- 100gr faina ( cam jumatate de pahar )
- 250gr fulgi de porumb
- sare si piper
- ulei pentru prajit

Mod de preparare snitele crocante:


Taiati pieptul de pui pe lungime, in felii subtiri. Daca doriti ca snitelele sa fie mai fragede, puteti sa le bateti cu un ciocan special pentru carne. Presarati sare si piper pe ambele parti. Faramati fulgii de porumb: eu i-am pus intr-o oala si i-am pisat cu instrumentul de pisat cartofi. Ouale le puneti intr-un castron/farfurie adanca si le bateti cu o furculita.




Tavaliti feliile de pui prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin fulgii de porumb, avand grija sa fie acoperite uniform. Dupa ce le-ati dat prin fulgii de porumb le presati cu mana, ca sa se aseze fulgii mai bine. Daca doriti sa fie super crocante, le dati iar prin ou si apoi iar prin fulgii de porumb dar va trebui sa suplimentati cantitatea de fulgi de porumb.
Le puneti la prajit in ulei incins. Cand s-au rumenit pe o parte le intoarceti pe cealalta parte. Le scoateti pe niste hartie absorbanta ca sa elimine excesul de ulei. 
Desi se spune ca fulgii de porumb nu absorb uleiul, snitelele aveau totusi ceva ulei in plus pe care am dorit sa il inlatur. Pentru varianta mai dietetica le puteti face la cuptor: dupa ce ati tavalit puiul prin faina, ou si fulgi de porumb stropiti cu putin ulei si puneti la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau fara, daca este o tava antiaderenta. Le tineti pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarceti pe partea cealalta.
Se servesc calde, cu piure de cartofi, cartofi la cuptor, orez sau cu ce garnitura va place. Eventual niste cartofi wedges :).





wedges
Snitelele de pui crocante sunt foarte bune si in sandwich-uri. Noi le-am mancat cu salata de boeuf :). Daca doriti sa le pastrati la frigider, le puneti intr-un vas acoperit ca sa nu se inatreasca si ianinte de servire le incalziti putin.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...