SUPA CU GALUSTE

decembrie 19, 2014

Ingrediente pentru supa cu galuste:


- 4-5 copanele de pui (sau 5-6 aripioare)
- 1/2 telina radacina
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 2 cepe
- 1 dovlecel
- 1 ceasca mazare
- 1 ardei
- patrunjel
- sare, piper
Ingrediente pentru galuste:
- 2 oua medii
- 16 lingurite gris
- 1 lingurita ulei
- sare si piper ( sau o lingurita de delikat )



Mod de prepararesupa cu galuste:


O supa gustoasa trebuie facute neaparat cu oase ( cu ceva carne pe ele, evident! ). Ideala ar fi o gaina de tara dar, cum noi nu avem asa ceva, ne multumim cu ce gasim prin hipermarket.
In privinta legumelor, eu pun cam tot ce gasesc prin frigider sau congelator.
Pentru a prepara supa, luati o oala incapatoare si puneti carnea de pui la fiert in apa cu sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta, adaugati si legumele.
Dupa ce ati pus si legumele la fiert, incepeti sa preparati galustele. Aici apar problemele pentru ca, daca nu nimeriti cantitatea de gris, galustele pot iesi prea tari sau se pot imprastia prin oala. Prima data cand am facut eu supa cu galuste puteam sa sparg geamuri cu ele. Am aflat la un moment dat ca se pun intre 8 si 10 lingurite de gris pentru un ou, in functie de marimea oului...



Prepararea galustelor: spargeti ouale intr-un castron si le bateti, adaugand sare si piper. Turnati apoi grisul in ploaie, amestecand. La sfarsit adaugati si o lingurita de ulei. La consistenta trebuie sa fie ca o smantana mai groasa. Lasati compozitia sa stea vreo 10 minute inainte de a forma galustele.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, dati focul mic, puneti 2 linguri cu apa rece in oala ca sa se opreasca din clocot si incepeti sa puneti galuste in supa cu o lingurita. Lingurita este indicat sa fie umeda ca sa nu se lipeasca compozitia de ea. Cand ati terminat puneti capacul la oala si lasati sa fiarba vreo 10-15 minute. Dupa ce ati oprit focul adaugati si patrunjelul si lasati oala sa mai stea acoperita inca vreo 15 minute inainte de a servi.
Aceasta supa ocupa primul loc in topul preferintelor baietilor mei. Succes la galuste si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!

You Might Also Like

0 comentarii

About me

Flickr Images

Press

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...