OMLETA CU CARTOFI (TORTILLA DE PATATAS)
martie 28, 2015
ENGLISH RECIPE HERE
Omleta cu cartofi (tortilla de patatas) este o omleta super gustoasa si satioasa si o puteti servi ca gustare sau aperitiv. Daca ii puneti alaturi si o salata de sezon, obtineti o masa in toata regula :)
Nu prea ma dau eu in vant dupa omleta, dar omleta cu cartofi as manca in fiecare zi. Se poate face si cu ceapa, dar mie imi place mult mai mult cu usturoi. Daca ar fi dupa mine, i-as pune vreo 8 catei de usturoi, dar m-am limitat la 4 (maricei!), ca sa nu primesc reclamatii.
In Spania este foarte indragita aceasta reteta si mi s-a spus ca se serveste si la nunti, ca aperitiv.
Omleta cu cartofi (tortilla de patatas) este o omleta super gustoasa si satioasa si o puteti servi ca gustare sau aperitiv. Daca ii puneti alaturi si o salata de sezon, obtineti o masa in toata regula :)
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta omleta cu cartofi (tortilla de patatas):
- 4 cartofi medii
- 4 catei de usturoi (sau o ceapa)
- sare dupa gust, ceva piper, daca doriti
Mod de preparare reteta omleta cu cartofi (tortilla de patatas):
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am taiat mai intai in sferturi, apoi feliute relativ subtiri si i-am pus la prajit in ulei incins. Cat timp au stat la prajit, i-am mai intors din cand in cand, ca sa se faca uniform. Mie imi plac cartofii bine prajiti, asa ca i-am tinut ceva mai mult. Pentru omleta cu cartofi (Tortilla de patatas) este suficient sa-i tineti la prajit cat sa se moaie. Daca doriti sa preparati Tortilla cu ceapa in loc de usturoi, recomandarea mea ar fi sa caliti ceapa separat de cartofi.
Dupa ce mi s-au prajit cartofii, i-am lasat putin la scurs si am pregatit mujdeiul de usturoi din cei 4 catei de usturoi, cam 2 linguri de apa si ceva sare. Am luat o tigaie antiaderenta, am uns-o cu ulei, inclusiv peretii laterali, apoi am asezat in ea cartofii prajiti si i-am stropit cu mujdei. I-am si amestecat putin, sa nu cumva sa ramana cartofi fara usturoi pe ei :).
In continuare, am batut ouale cu furculita si le-am turnat peste cartofi, fara sa mai amestec, pentru ca se asezasera destul de bine. Sare era suficienta in mujdei, asa ca nu am mai pus.
Am pus apoi tigaia pe aragaz la foc mic si am tinut-o pana s-a inchegat omleta cu cartofi.
Dupa ce s-a inchegat, am luat o farfurie, am pus-o ca un capac peste tigaie si am rasturnat omleta. Am inclinat usor farfuria deasupra tigaii si am lasat omleta cu cartofi sa alunece inapoi in tigaie, ca sa se prajeasca putin si pe cealalta parte. Am mai tinut-o pe foc in jur de 3 minute, apoi am rasturnat-o iar pe farfurie. DELICIOASA!!! Din pacate le place si alor mei...
Spor la gatit si pofta buna!Va astept si pe pagina de Facebook!
0 comentarii