CIULAMA DE PUI (RETETA VIDEO)
iunie 01, 2015
ENGLISH VERSION HERE
Ciulamaua de pui se poate prepara in mai multe feluri: cu faina calita si supa de pui, cu lapte, cu carne fiarta ori prajita sau cu smantana. Sotul meu nu prea agreeaza carnea de pui fiarta asa ca eu aleg sa o rumenesc usor. Puteti folosi pulpe de pui dezosate sau piept, dupa preferinta. Daca doriti, puteti folosi si pulpe cu os dar timpul de gatire trebuie sa fie ceva mai mare ca sa aiba timp sa se patrunde.
In ceea ce priveste smantana, mie imi place sa folosesc o smantana fermentata pentru a prepara ciulamaua de pui. Ii ofera un gust acrisor care mie imi place foarte mult.
In concluzie, vom pregati impreuna o ciulama de pui cu pulpe rumenite usor la tigaie si smantana. Nu-i ca la mama acasa, nici ca la bunica acasa. Este ca la mine acasa si este absolut delicioasa!
Aveti mai jos si reteta video.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Va mai recomand:
- Ciulama de ciuperci
- Pui cu smantana si ciuperci
- Ostropel de pui
- Papricas de pui cu smantana
- Tocanita cu pui si dovlecei
Ciulamaua de pui se poate prepara in mai multe feluri: cu faina calita si supa de pui, cu lapte, cu carne fiarta ori prajita sau cu smantana. Sotul meu nu prea agreeaza carnea de pui fiarta asa ca eu aleg sa o rumenesc usor. Puteti folosi pulpe de pui dezosate sau piept, dupa preferinta. Daca doriti, puteti folosi si pulpe cu os dar timpul de gatire trebuie sa fie ceva mai mare ca sa aiba timp sa se patrunde.
In ceea ce priveste smantana, mie imi place sa folosesc o smantana fermentata pentru a prepara ciulamaua de pui. Ii ofera un gust acrisor care mie imi place foarte mult.
Aveti mai jos si reteta video.
Pentru a fi la curent cu cele mai noi retete va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Va mai recomand:
- Ciulama de ciuperci- Pui cu smantana si ciuperci
- Ostropel de pui
- Papricas de pui cu smantana
- Tocanita cu pui si dovlecei
Ingrediente necesare pentru a prepara reteta ciulama de pui:
- 200gr smantana fermentata
- 1 ceapa mare (sau doua mici)
- 1 lingura ulei
- 2 linguri cu varf de faina
- 2 pahare de apa
- sare si piper dupa gust
Instrumente utile
Aragaz Arctic AGM5500F, 4 arzatoare, Gaz, Safety Plus, Arzatoare cu eficienta ridicata, 50 cm, AlbMod de preparare reteta ciulama de pui:
Reteta video (CC - Subtitrare in limba romana)
Cand ceapa a devenit transparenta, am adaugat si pulpele de pui in tigaie. Am tinut pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand carnea si-a schimbat culoarea. Am adaugat apoi doua pahare de apa, sare si piper si am lasat sa fiarba vreo 15 minute ca sa fie carnea complet fiarta.
In continuare, am pus faina intr-o farfurie adanca, am amestecat-o cu vreo 3-4 linguri de apa apoi am adaugat si smantana. Puteti amesteca direct smantana si faina fara sa mai adaugati apa dar mie mi se pare ca se amesteca mai bine daca pun si putina apa.
In amestecul de smantana si faina am mai pus cateva linguri din supa formata in tigaie, am amestecat si am turnat in tigaie peste carne si ceapa.
Am amestecat si am lasat ciulamaua de pui sa fiarba vreo 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand.
Ciulamaua de pui se serveste calda, cu mamaliguta.
Spor la gatit si pofta buna!
Va astept si pe pagina de Facebook!
7 comentarii
Foarte gustos, trebuie sa marturisesc ca eu nu o pregatesc asa pentru ca nu prea agreez faina in mancare, dar voi incerca si varianta ta, pare super delicioasa!
RăspundețiȘtergereMultumesc :) Faina este un ingredient important la ciulamaua de pui pentru ca ingroasa sosul si contribuie si la gust. Daca nu o prajesti, nu are de ce sa nu-ti placa.
ȘtergereSe poate folosi in loc de faina , amidon de porumb !, este mai sănătos !
ȘtergereEu pun si ciuperci la ciulamaua de pui
RăspundețiȘtergereO idee foarte buna! Ciupercile sunt foaste gustoase!
ȘtergereBuna, ma bucur mult ca am dat peste aceasta reteta. Ciulamaua de pui era mancarea mea preferata in copilarie
RăspundețiȘtergereSi eu ma bucur ca ati gasit reteta! Sa va fie de folos!
Ștergere